Gümüşhane-Bayburt havalimanı projesi durdu mu?

Ülkü Ocakları önceki dönem İl Başkanı Serkan Alp, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarla Köse ilçesinde yapımına 2018 yılında başlanan Gümüşhane-Bayburt Havalimanı inşaatının durduğunu belirterek yetkililere devam etmesi çağrısında bulundu.

Gümüşhane-Bayburt havalimanı projesi durdu mu?

Açıklamasında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından 2018 yılında temeli atılan havalimanının 310 trilyon bütçe ile 2020 yılında açılacağı vadedildiğini ve o zaman sevinçle karşılandığını hatırlatan Alp, “Havaalanı Trabzon, Erzurum, Erzincan havaalanlarına alternatif olarak tüm bölgeye hizmet edecek ve bölge insanının gurbetçi olması hasebiyle de açılışı büyük bir heyecanla beklenmektedir” dedi.

2020 yılında hizmete gireceği belirtilen havalimanını açılışının önce 2023 yılına sonra da 2025 yılına ertelendiğini kaydeden Alp, “Şimdi de yüzde 80'i tamamlanmış altyapı, apron, pist, kule ve üst yapının bir kısmı tamamlanmış sona gelinmiş olan havaalanı projesi kamu tasarruf tedbirleri gerekçesi ile tamamen durdurulmuştur. Oysa genelge yüzde 70'i tamamlanmış yapılar için devam niteliği taşıyordu. Hal böyle iken Gümüşhane ve Bayburt illerimiz ve tüm bölgemiz için hayati önem taşıyan havaalanı çalışmaları neden durdu? Akıbeti ne durumdadır? Ne zaman teslim edilecektir? Projenin bu aşamada bırakılıp çöp olmasına gönlümüz razı değil bölge insanı olarak bu projenin bir an önce yapılıp teslim edilmesi vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasını sayın devlet büyüklerimizden talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER