Gümüşhane Belediyesi afetin yaralarını sarmak için Trabzon'da

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, 20 Eylül’de Trabzon’da meydana gelen sel, su baskını ve heyelandan etkilenen Araklı ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Gümüşhane Belediyesi afetin yaralarını sarmak için Trabzon'da

Trabzon’un doğu kesimlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış, Arsin, Araklı, Sürmene ve Yomra ilçelerinde sel ve heyelanlara neden oldu. Gümüşhane Belediyesine bağlı ekipler de Başkan Başer’in öncülüğünde sabah erken saatlerde Araklı’ya giderek bölgede yapılan çalışmalara katıldı.

Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi ile bölgede incelemelerde bulunan Vedat Soner Başer, sel felaketinden etkilenen alanları gezerek afetzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başer’in talimatıyla harekete geçen ekipler, sel felaketinin yaşandığı bölgeye 1 adet kanal kazıcı-yükleyici, 1 yıkama aracı ve 4’ü sahada olmak üzere toplam 8 personelle intikal etti.

Gümüşhane Belediyesi ekipleri, Araklı’da etkili olan yağış sonrası oluşan taşkın ve selin ardından, afet bölgesinde yıkama, dere ıslahı ve çökmüş yolların enkaz kaldırma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

“Gümüşhane Belediyesi olarak Trabzon’daki afetin yaralarını sarmak için bölgedeyiz”

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, yaşanan sel felaketine ilişkin üzüntüsünü dile getirerek, “Olumsuzlukların giderilmesi ve hayatın normale dönmesi için Gümüşhane Belediyesi olarak imkanlarımız doğrultusunda çalışmalara katılıyoruz. Şu ana kadar can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz. Bu süreçte, afetten etkilenen vatandaşlarımızın yanında olacak ve yaraları el birliğiyle saracağız. Trabzon’da meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu büyük bir sel felaketi yaşandı. Rabbim, oradaki tüm vatandaşlarımıza güç versin ve bu afeti en kısa sürede atlatmayı nasip etsin. Böyle felaketlere karşı ülkece tek vücut olarak hareket etmeliyiz. Trabzon ile Gümüşhane et ve tırnak gibidir, yaralarımızı hep birlikte saracağız. Felaketlerin yaşanmasını istemiyoruz, ancak her zaman hazırlıklı olmalıyız. Allah, ülkemizi bu tür afetlerden korusun ve selden etkilenen vatandaşlarımızın yâr ve yardımcısı olsun. Gümüşhane Belediyesi olarak zor zamanlar yaşayan her vatandaşımıza yardım eli uzatmaya gayret ediyoruz. Araklı’yı da bu zor günlerinde yalnız bırakmadık. Belediye ekiplerimiz şu an afet bölgesinde. Taşkın ve sel sonrası yıkama, dere ıslahı ve çökmüş yolların enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Hizmetlerimizde her zaman önceliğimiz insan. Bize ihtiyaç duyulan her yerde ekiplerimiz ve ekipmanlarımızla var olmaya hazırız. Trabzon’daki selin neden olduğu hasarın en kısa sürede giderileceğine inanıyorum. Bu felaketten etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” dedi.

Gümüşhane Belediyesine bağlı ekiplerin ve araçların, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in özel talimatıyla bölgedeki temizlik ve enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanıncaya kadar Araklı’da kalacağı bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER