Gümüşhane Devlet Hastanesinde bir ilk daha gerçekleşti

Gümüşhane tarihinde ilk kez Devlet Hastanesinde 72 yaşındaki bir hastaya kalıcı kalp pili takıldı.

Gümüşhane Devlet Hastanesinde bir ilk daha gerçekleşti

Alınan bilgiye göre Şiran ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Hayriye Şeker isimli hasta kalp ritim bozukluğu nedeniyle baygınlık geçirince önde Kelkit Devlet Hastanesi’ne daha sonra da Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Şeker’e kalıcı kalp pili takılmasına karar verilmesinin ardından Kardiyoloji Uzmanı Dr. İlkin Guliyev ve ekibi tarafından başarılı bir operasyonla Gümüşhane tarihinde ilk defa bir hastaya kalıcı kalp pili takıldı. 

Uzman Dr. İlkin Guliyev, Gümüşhane gibi şehirlerde kalp pili operasyonun yapılmasının çok değerli olduğunu belirterek operasyonun daha önce Gümüşhane ve bölgede yapılmadığını, bu işlemin genel olarak büyükşehir hastanelerinde yapıldığını ifade etti. 

Guliyev, “Hastamızın hayatını tehdit eden bir ritim bozukluğu vardı. Ritim bozukluğundan dolayı bir kere bayılmış. İkinci kez de bayılınca hastayı nakil aldık. Yoğun bakımda belli bir süre takip ettik. Yaptığımız kontrol neticesinde kalp pili takılmasına karar verdik. Pazartesi günüde kalıcı kalp pilini taktık” dedi.

Kalıcı kalp pili takılan hastanın belli aralıkla kontrol edilmesi gerektiğini hatırlatan Guliyev, hastanın sık sık kontroller için hastaneye geleceğini ifade etti. 

Gümüşhane Devlet Hastanesindeki operasyonla kalp pili takılan Hayriye Şeker de sadece bayıldığını hatırladığını belirterek, “Gözümü Gümüşhane Devlet Hastanesinde açtım. Yoğun bakım servisinde tedavime başlanıldı. Her şeyimle ilgilendiler. Allah yüz bin kere razı olsun.  Şuan iyi hissediyorum. Yaralarımdan dolayı biraz ağrılarım var. Bu kadar da olur. Çok şükür halimize” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER