Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,1050 %0.01
44,6276 %0.9
4.168,82 % 0,86
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Gümüşhane İŞKUR İşgücü Piyasası Analiz çalışmasını tamamladı

Gümüşhane İŞKUR İşgücü Piyasası Analiz çalışmasını tamamladı

Gümüşhane’de Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından 181 işyeri ziyaret edilerek personel ihtiyaçları tespit edildi. Çalışma sonucunda işletmelerin en çok talepte bulundukları meslek grubunun Büro Hizmetlerinde Çalışan Elemanlar olduğu belirlendi.

276
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane’de Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından 181 işyeri ziyaret edilerek personel ihtiyaçları tespit edildi. Çalışma sonucunda işletmelerin en çok talepte bulundukları meslek grubunun Büro Hizmetlerinde Çalışan Elemanlar olduğu belirlendi.

İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasının işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesine bağlı olduğunu kaydeden İŞKUR İl Müdürü Hikmet Kaya, “Bu hedef doğrultusunda Gümüşhane genelinde işgücü piyasasının talep boyutunu tespit edebilmek amacı ile 2019 Yılı İşgücü Piyasası Araştırması yapılmıştır. Her yıl işgücü piyasası verilerini, yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak ve yayınlamak” ile “işgücü arz ve talebinin belirlenmesine yönelik işgücü analizlerini yapmak amacıyla İŞKUR tarafından Türkiye genelinde İşgücü Piyasası Araştırmaları yapılmakta. İşgücü Piyasası Araştırmaları 2015 yılından itibaren 2 ve daha fazla kişi istihdam eden işyerlerini kapsayacak şekilde genişletildi. Böylece, araştırma kapsamında 2 ve daha fazla kişi istihdam eden işyerleri baz alınarak işgücü piyasasının fotoğrafı çekilmekte. Çalışma bitiminde Türkiye geneli için 2-9, 10-19 ve 20+ olmak üzere ayrı ayrı tahminler üretilmektedir, il düzeyinde ise yapılacak tahminler, 20+ işyerlerine yönelik olacaktır. Ardahan, Bayburt, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Kilis ve Tunceli illerinde ise 10+ işyerlerine yönelik olacak. Söz konusu illerde 20 ve daha fazla istihdamlı işyeri sayısının ilin işgücü piyasasının nabzını tutmada yeterli olmamasından dolayı bu yöntem belirlenmiştir” dedi.

Gümüşhane’de yapılan çalışmaların detaylarını paylaşan Kaya, piyasanın önde gelen faaliyetleri arasında bilgi ve iletişim, Konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri, inşaat sektörlerinin yer aldığını kaydetti.

Gümüşhane genelinde 10+ istihdamlı işyerlerinin yüzde 9,6’sında 125 kişilik açık iş olduğunun tespit edildiğini dile getiren Kaya, “İl genelinde açık iş oranı yüzde 2,5 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör yüzde 10,8 ile Bilgi ve İletişim sektörü olmuştur. İşletmelerin en çok talepte bulundukları meslek grubu Büro Hizmetlerinde Çalışan Elemanlar’ dır. Açık işlerde en çok aranılan beceri ise İletişim ve İfade Yeteneği olmuştur. Gümüşhane ilinde işletmelerin yüzde 90,2’si talep ettikleri açık işleri İŞKUR aracılığı ile aramaktadır. Gümüşhane ilinde araştırma kapsamındaki 10+ istihdamlı işletmeler 191 kişilik işgücünde temininde güçlük çekmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslek Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi mesleği olmuştur. Gümüşhane genelinde 10+ istihdamlı işletmeler gelecek bir yıl içerisinde 128 kişilik bir istihdam artışı öngörmektedir. En fazla istihdam artışı beklenen meleklerin başında İnşaat Ustası, Beden İşçisi (İnşaat), Satış Elemanı Perakende meslekleri gelmektedir” dedi.

2019 yılı İşgücü Piyasası Araştırmasının alan uygulaması 1 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında Gümüşhane ili genelinde 202 işyeri ziyaret edilip işverenlerle görüşülerek gerçekleştirildiğini, ziyaret edilen 202 işyerinin 181 ile birebir görüşme yapıldığını ifade eden Kaya, “21 işyeri ile işyerinin kapalı olması, işverene ulaşılamaması vb nedenlerden dolayı görüşülememiştir. Araştırma da işverenlerle bire bir görüşülerek işyerlerinin yatırım planlamaları ile ilgili bilgiler, işyerlerinde çalışmakta olan mevcut personelin fiilen yaptıkları işlerle ilgili sayısal veriler, işyerlerinin açık iş ilanları, eleman temininde güçlük çektikleri meslekler ile ilgili bilgiler alınmıştır. Çalışmada toplanan veriler ışığında 2019 yılı Kasım ayında rapor hazırlanmıştır. Hazırlanan Gümüşhane İşgücü Piyasası Araştırması Raporuna www.iskur.gov.tr adersinden ulaşılabilir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
y
yasar 5 yıl önce
her sene aynı torpilli kişiler alınıyor. ailede eşi memur, işçi veya maaşlı işe alınıyor. gençleri vebali sizin üzetinizde dir. yeri gelince de mangalda kül bırakkazsınız. torpil gırla
BEĞENME
0
CEVAPLA