Gümüşhane Üniversitesi Dijital Dönüşüm Projesi İçerisinde Yer Alacak

Gümüşhane Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) koordinasyonunda yürütülen ve Türk yükseköğretim tarihinde bir ilki oluşturacak ‘Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’ pilot uygulamasının yapılacağı üniversiteler arasında yer alacak.

Gümüşhane Üniversitesi Dijital Dönüşüm Projesi İçerisinde Yer Alacak

Gümüşhane Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) koordinasyonunda yürütülen ve Türk yükseköğretim tarihinde bir ilki oluşturacak ‘Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’ pilot uygulamasının yapılacağı üniversiteler arasında yer alacak.

Yükseköğretim Kurulu'nun hazırladığı proje sayesinde, akademisyenler ve üniversite öğrencileri, “Öğrenme Yönetim Sistemi” üzerinden interaktif şekilde iletişime geçerek dersleri ve projeleri yüz yüze eğitimin yanı sıra dijital ortamda da sürdürecek. ‘Dijital Dönüşüm Projesi’ pilot uygulamasının ardından Gümüşhane Üniversitesinin yanı sıra Bitlis Eren Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinin de projeye dâhil edildiği açıklandı. 

YÖK'ün hazırladığı projeye dâhil edilen Gümüşhane Üniversitesinde ilk etapta akademisyenler ve öğrencilere yönelik dijital okuryazarlık eğitimi verilecek. 
Yükseköğretimi, Türkiye’nin 2023 hedeflerine uygun, küresel çapta rekabet edebilir bir yapıya kavuşturmayı amaçladıklarını ifade eden YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, “Projemizle üniversitelerimizin dijital dönüşümünü sağlamaya yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in de aralarında bulunduğu ve YÖK tarafından proje için seçilen 8 yeni pilot üniversitenin rektörleri, YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç’ın da bulunduğu bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “İçinde bulunduğumuz çağda; analogdan dijitale, monologdan diyaloğa ve endüstriyel ekonomiden, bağlantı ekonomisine çok hızlı bir geçiş yaşıyoruz. Dünya McLuhan’ın da ifade ettiği gibi artık küresel bir köye dönüştü. Bu nedenle günümüzde dünyanın bir ucundan diğer ucuna ulaşmak teknolojinin sayesinde çok kolaylaştı. Dünyanın herhangi bir yerinde yapılan bir yenilik, bir anda yer kürenin her yerinde görülür, kullanılır, internet üzerinden erişilebilir hale geldi. Bizlerin de bu dijital dönüşüme ayak uydurmamız kaçınılmaz oldu. Bu nedenle de Yükseköğretim Kurulunun hazırladığı ‘Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’ ile pilot olarak seçilen üniversiteler arasında Gümüşhane Üniversitesi olarak yer alacağız. Proje öncelikle Üniversitemizin de içerisinde bulunduğu pilot olarak seçilen üniversitelerde uygulanacak, başarılı olması halinde tüm üniversitelerde uygulanmaya başlayacaktır. Projede öğrenciler, dersle ilgili tüm öğrenme malzemelerine (kitap, ödev, ilgili makaleler, sorular, video ve animasyonlar gibi) bilgisayarlarından diledikleri an ulaşabilecek. Akademisyenler de, öğrencilerini sanal ortamda takiplerini yapabilecek. Öğrenme analitikleri ile de hangi öğrenme malzemesinin ne ölçüde kullanıldığını kolaylıkla takip edebilecekler. Bu sayede örneğin mühendislik bölümünde alanında söz sahibi olan başka bir üniversiteden akademisyenin dersini, diğer üniversitelerin öğrencileri de alabilecekler. YÖK’ün koordinasyonunda, hâlihazırda Anadolu Üniversitesi tarafından toplam 4 bin 435 öğretim elemanına ‘Dijital Çağda Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme’ ve 30 bin öğrenciye ‘Dijital Okur Yazarlık’ dersi veriliyor. Üniversitemizde de ilerleyen zamanlarda bu dersler verilemeye başlanacaktır. Heyecanlıyız, gururluyuz, böylesine büyük bir proje içerisinde yer almak ve öğrencilerimizi bu projeyle buluşturmaktan dolayı da ayrıca çok mutluyuz” ifadelerine yer verdi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER