Gümüşhane Üniversitesinde 2017 yılının 1’inci döneminde üniversite Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) birimine önerilen ve bilimsel değerlendirmeye alınması uygun bulunan 15 adet projenin imzaları, düzenlenen bir törenle atıldı.
Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, BAP Komisyon Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram, BAP Genel Koordinatörü Doç. Dr. Nafiz Maden ve proje önerisi kabul edilen akademisyenler katıldı.
Gümüşhane Üniversitesi’nin BAP birimine yapılan 6 adet Fen Bilimleri, 8 Adet Sosyal Bilimler ve 4 adet Sağlık Bilimleri olmak üzere toplam 18 adet proje önerisi, 33 Hakem ve 21 Bilim Kurulu üyesi tarafından “Özgün Değer”, “Yöntem”, “Yapılabilirlik” ve “Yaygın Etki” başlıklarına göre değerlendirildi. İlgili projeler, BAP Komisyonu’nun 01.06.2017 tarihinde 2017/5 sayılı toplantısında görüşüldü ve 15 adet proje önerisinin revize edilerek, desteklenmesine karar verildi. BAP Genel Koordinatörü Doç. Dr. Nafiz Maden, tören öncesinde gerçekleştirilen toplantıda BAP ve Proje Destek Ofisi’nin (PDO) tanıtımını yaparak, kabul edilen projeler hakkında bilgiler verdi.
Tanıtım sonrasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) alanında kendisinin de bir projesi bulunduğunu ifade ederek, yapılan çalışmaların artarak devam etmesini ve bu konuda Türkiye’de destek verilen diğer proje araştırma birimlerine de çalışma gönderilmesi yönünde önerilerde bulundu. Rektör Zeybek konuşmasında, “Öncelikle bilgi, evrenin en değerli hazinelerinden biridir. Bilgi, tıpkı kâinat gibi hızla çoğalan bir hazinedir. Bizler, en üst düzeyde bilginin kullanıldığı, üretildiği, yayıldığı ve aynı zamanda üretime, teknolojiye dönüştürüldüğü kurumun mensuplarıyız. Ancak projelere gerekli ilginin gösterilmediğini rakamlar bize iletmektedir. Bizim üniversitemizin en önemli özelliği, çok genç bir akademik kadroya sahip olmamızdır. En çok üretim yapabilecek yaşta olan bir akademik kadromuz var. Ne bedenimiz ne de beynimiz yetmiş, seksen yaşında yeni çalışmalar yapmaya müsaade etmeyecektir. Bu nedenle en çok üreteceğimiz çağdayız ve bu, bizim en önemli sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Bilimsel araştırma projeleri veya proje bazlı çalışmanın önemini hepimiz biliyoruz. Proje bazlı çalışmalar sadece kaynak oluşturmuyor, aynı zamanda çalışma devamlılığı da kazandırıyor. Her birimizin uzmanlık alanı ile ilgili çok geniş yelpazeli destek programları bulunmaktadır. Bize düşen ise bunların neler olduğunu önce öğrenmek, sonra da oradan destek alabilme şartlarını hazırlayabilmektir.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in konuşmasının ardından, projeleri kabul edilen akademisyenlerle karşılıklı protokol sözleşmesi imzalandı.