Gümüşhane’de Gaziler Günü kutlandı

Gümüşhane’de 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen çeşitli program ve törenle kutlandı.

Gümüşhane’de Gaziler Günü kutlandı

Kutlama programı kapsamında ilk olarak Gümüşhane Belediyesi önünden Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına kadar ‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ isimli yürüyüş gerçekleştirildi. 

Yürüyüş ardından Atatürk Anıtına Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, İl Garnizon Komutan Vekili Albay Recai Öztürk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gümüşhane Temsilciliği tarafından çelenk sunuldu.

“Ben niceleri gibi bu ülkenin bir kahramanı, bir gazisiyim”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gaziler adına günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Gazi Hüseyin Cahit Kaya, “Nice zaferler gören, bağımsızlığı ve istiklali için vatanını topyekûn koruyan, Trablusgarp’ta, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta ve hatta Galiçya’da kanıyla vatan toprağını süsleyen bir ecdadın torunuyum ben. Ve torunu olduğum bu kutlu milletin, beylikten devlet kuran Osman’ı gibi cesur, çağ açıp çağ kapatan Fatih’i kadar kararlı, Anka Kuşu gibi küllerimizden doğmamızı sağlayan Mustafa’sı ve daha niceleri gibi bir kahramanı, bir gazisiyim. Bizim muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda, cesaret ve yiğitlik ise şanlı Türk tarihimizde mevcuttur. Yüreğinde ve dimağında vatan ve millet sevgisi ile görev yaparken canlarını ortaya koyan ve gazilikle müjdelenen tüm arkadaşlarıma, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e gazi unvanının verilişinin 103’üncü yıldönümünde tüm milletimizin nezdinde şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Anıt önünde hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından Vali Tanrısever gazileri ve şehit ailelerini Valilik Makamında ağırladı. 

15 Temmuz Zafer Meydanı’nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla’ isimli spor etkinliği düzenlemesinin ardından program sona erdi.

Kemaliye Camiinde mevlid okutulmasının ardından Vali Tanrısever ve protokol üyeleri Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gümüşhane Temsilciliği ve Gümüşhane Şehit Yakınlarına ve Gazilerine Yardım Derneğini ziyareti ederek dernek yöneticisi ve gazilerin gününü tebrik etti.

Program kapsamında son olarak Gümüş Otel’de gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek programı düzenlendi.

"Bu vatanın gerçek kahramanları sizlersiniz"

Programda konuşan Vali Alper Tanrısever, “Bu vatan için canını hiçe sayan kahramanlarımızla aynı sofrayı paylaşmak bizler için tarifsiz bir gurur.  Nice kahramanlıklar ve fedakarlıklarla kurduğumuz ve koruduğumuz bu vatanda Rabbim düşmanlarımıza fırsat vermesin. Bu vatanın gerçek kahramanları sizlersiniz. Hep birlikte, bir millet olmanın gururunu taşıyoruz. Buraya gelerek bizleri onurlandırdığınız için, bu güzel günde beraber olduğumuz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Gaziler Gününüz kutlu olsun” dedi.

YORUM EKLE