Gümüşhane’de palamut tezgahlara indi: Kilosu 75 TL

Gümüşhane’de balık tezgahları canlandı. Mevsimin gözde balığı palamut sezonu bereketiyle karşıladı.

Gümüşhane’de palamut tezgahlara indi: Kilosu 75 TL

Gümüşhane’de sezonun ilk balıkları tezgahları donattı. Denizlerdeki av yasağının 1 Eylül itibariyle kalkmasının ardından balık tezgâhlarında palamut bolluğundan sonra hamsi de kendini göstermeye başladı. 

Palamutun ardından kilosu 150 TL’den satışa sunulan hamsinin de sezonu bu yıl erken açması umut verici olurken, bollaşması halinde fiyatının da ilerleyen günlerde düşmesi bekleniyor.

“Bu yıl palamut bol, ilerleyen günlerde hamsinin de bollaşması umut ediliyor”

Geçen yıla kıyasla bu yılın sezon başı fiyatlarının daha uygun olduğunu kaydeden 25 yıllık balıkçı esnafı olan Özkan Çelik, “Bu sene sezon güzel başladı inşallah böyle devam eder. Fiyatlar da uygun vatandaşın yiyebileceği şekilde. Şuan palamutun mevsimi. Vatandaş doyasıya palamutu yesin lezzetli bir balık. Fiyatlarımız uygun ve balıklarımız günlük taze geliyor. Palamut bol olunca hamsinin az olacağını söylerler ama bakalım sezon neyi gösterecek. Bakarsın palamut erken biter hamsi devam eder ilerleyen günlerde göreceğiz. Gümüşhane biraz hamsicidir hemşehrilerimiz hamsiye düşkündür. Palamutu hamsiye kıyasla daha az tercih ediyorlar. İnşallah hamsi de sezon ilerledikçe bol devam eder ve sezonu tamamlarız. Şimdiden hamsinin bolluğu ile ilgili konuşmak erken olur. Sezonun ilerleyen tarihlerinde havaların da soğumasıyla göreceğiz. Geçen seneye kıyasla bu senenin sezon başı fiyatları daha uygun. Geçen sene sezona Trabzon hamsisi ile 100 TL’den başlamıştık ve geç çıkmıştı. Bu yıl Sinop hamsisi ile daha erken başladık ve geçtiğimiz yılın aynı tarihlerine göre şu anki 150 TL olan hamsinin ucuz fiyatlı olduğunu söylemek yanlış olmaz” ifadelerine yer verdi.

Gümüşhane’deki balık tezgahlarında fiyatlar ise şöyle:

Palamut 75 TL, 
Hamsi (Sinop) 150 TL, 
İstavrit 75 TL, 
Mezgit 200 TL, 
Çinekop 250 TL, 
Karadeniz somon 200 TL, 
Levrek 300 TL,
Çipura 300 TL.

Haber: Zeynep KAYA
 

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ozan
Ozan - 2 hafta Önce

Trabzonda palamut tane 50tl idi.

Ozan
Ozan - 1 hafta Önce

Bugün (9 eylül) molozda palamut adedi 25 tl idi

SIRADAKİ HABER