GÜSİAD heyetinden GTSO’ya ziyaret

Gümüşhaneli Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı Dr. Yüksel Yalçın başkanlığındaki heyet Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasını (GTSO) ziyaret ederek, önümüzdeki günlerde işbirliği içinde kentte gerçekleştirilecek olan Turizm ve Tarım temalı sempozyum için planlamalar yaptı.

GÜSİAD heyetinden GTSO’ya ziyaret

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak istişare ve ortak akıl için bir araya gelinen bu tür toplantıları çok önemsediklerini belirten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, “Birbirimizle daha sık bir araya gelmenin, ilimize, ülkemize değer katacağına inanıyoruz. İlimizdeki aktörler olarak bazen farklı düşünsek te birlikte hareket edebilmeli ve katma değer üreterek, kazanç sağlamalıyız. Onun için, bazen farklı düşüncelerimiz olsa dahi birlikte hareket etme kabiliyetini her zaman gösterebilmeliyiz. GÜSİAD’ın kurulduğundan bu yana içerisinde olan birisi olarak, söyleyebilirim ki GÜSİAD Gümüşhane için çok müstesna, marka değeri yüksek çok kıymetli bir dernektir. Derneğimizin kurucu üyelerine, sizden önceki başkanlarımıza, görev alan ve emek vermiş olan tüm yöneticilerimize hepsine tek tek teşekkür ediyoruz. Aramızdan ayrılanlara da Allahtan rahmet diliyoruz.  Mevcut Başkanımız değerli kardeşimiz Yüksel Yalçın’da büyük bir özveriyle çalışarak GÜSİAD’ı daha üst seviyelere taşımak için gayret gösteriyor. Şehrimize farklı bir enerjiyle katkı sağlıyor. Tabi  bu özverinin arkasında  yönetimin ve GÜSİAD üyelerimizin de çok büyük bir desteği ve emeği var. Hepiniz Gümüşhane’yi kendine dert edinerek, bu tür kuruluşların içerisinde görev alarak büyük fedakarlıklar gösteriyorsunuz. Hepimizin ortak hedefi, daha gelişmiş ve yaşanabilir bir Gümüşhane. Bizlerde bu doğrultuda ilimizde yatırım yapmak isteyen, girişimcilerimize, yatırımcılara ve iş dünyasına rehber olması için bir proje yaparak 22 farklı sektörde fizibilite raporu hazırladık ve iş dünyamızın hizmetine sunduk. Bu raporlarımızı sizler aracılığı ile GÜSİAD bünyesindeki iş adamlarımıza ulaştırmamızı ve paylaşmanızı istiyoruz. Ben bir kez daha değerli ziyaretiniz için teşekkür ediyor, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimiz için yapılacak tüm çalışmalara gereken desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

GÜSİAD Üyeleri adında nazik misafirperverlikleri için GTSO Başkanı İsmail Akçay ve Meclis Üyelerine teşekkürlerini sunan Başkan Yüksel Yalçın ise “Değerli Başkanım buraya ne zaman gelsek bizi yüksek enerji ile karşılıyorsunuz. İsmail Başkanımız yapmış olduğu giriş konuşmasıyla hem bizleri mest etti hem de omuzlarımıza daha fazla görev yükledi. Hepimizin çok çalışması gereken bir ilin evlatlarıyız. İlimiz Ülkemizdeki az gelişmiş iller arasında yer alıyor. Bu sıralamadaki konumumuzu belirleyen ana faktörün mevcut kaynaklarımızı ne kadar verimli kullandığımızla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kaynak kullanma becerimizi de sorgulamalıyız. Mevcut kaynaklarımızı iyi analiz etmeli ve doğru şekilde kullanarak katma değer üretmeliyiz. Şehrimiz için en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Kaynaklarını verimli bir şekilde kullanma becerisini geliştirmeliyiz. Bunun içinde hepimizin bulundukları makamlarda sürükleyici bir liderlik modeli ile çalışması gerekiyor. Ülkemiz her köşesinde Gümüşhaneli iş insanı var. Bu iş adamlarımız arasında sektöründe kendini ispatlamış ve bulundukları illerde vergi rekortmenleri olmuş hemşerilerimiz var. Bu işadamlarımız şehrimiz için önemli katma değer oluşturabilir. Şehrimizin ihtiyacımız olan enerjiyi ve katma değeri hemşerilerimiz sayesinde ortaya çıkarabiliriz. Gümüşhaneliler olarak akademik ve bilimsel anlamda da çok fazla yetişmiş nitelikli insan kaynağımız var. Bu hemşerilerimizde ilimiz için çok önemli bir bir katma değer. Bu katma değeri de verimli bir şekilde kullanmalıyız. Kentlerin gelişiminde güç birliği ve sürükleyici liderlik modelinin çok önemli olduğuna inanan birisi olarak, bu birlikteliği sağladığımızda istediğimiz seviyeye geleceğimize inanıyorum. Değerli başkanıma sizlerin de ilimizi ne kadar önemsediğinizi, ilimiz için verdiğiniz mücadeleyi yakı nen bildiğim için, her ilimizi ziyarette sizleri de ziyaret ediyor ve istişarede bulunmaya çalışıyorum. Önümüzdeki günlerde ilimiz önemli gördüğümüz Turizm ve Tarım özelinde bir sempozyumu, gerçekleştirmek istiyoruz. Bu sempozyumu GÜSİAD, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamız, Gümüşhane Valiliği ve ana paydaşlarımızla birlikte yapmak istiyoruz. Şehrimiz için önemli birçok konu var. Ancak bütünsel hareketten ziyade bu önemli hususları parçalar halinde çözüm odaklı işlemek ve sonuç almanın daha doğru olacağına inanıyoruz. İnşallah önümüzdeki aylarda el birliği ile birlikte gerçekleştireceğimiz Turizm ve Tarım temalı sempozyumla bir farkındalık oluşturacağız. Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından İlimizin kalkınması için hazırlanan bu önemli fizibilite raporlarının hepsi birbirinden değerli çalışmalar. Bu değerli çalışmaların girişimcilerimize ve ilimizde yatırım yapmak isteyen üyelerimize ulaştırmak için bizlerde gereken tüm desteği vereceğiz. Ben bir kez daha GÜSİAD Üyelerimiz adına değerli misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyaret kapsamında GTSO Başkanı İsmail Akçay, GÜSİAD Genel Başkanı Dr. Yüksel Yalçın’a günün anısına plaket ve hazırlamış olduğu fizibilite raporlarını takdim etti.

Ziyarete GÜSİAD Genel Başkanı Dr. Yüksel Yalçın, Gümüşhane Şube Başkanı Arslan Murat Akçay, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Ateş, Kamuran Gündüz, Hüseyin Köprülü, Cemil Özden, Ayşegül Öznur Parlak, Trabzon İl Temsilcisi Mehmet Üçüncüoğlu ve Prof. Dr. Oktay Yıldız, Torul Şubesi Temsilcisi Recep Selvi katıldı. GÜSİAD heyetini ise GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Başkan Yardımcısı Teyyar Demirel, Yönetim Kurulu Üyesi Adem Köse, Meclis Üyeleri  Nail Dabağ, Hüseyin Yıldız, İsmail Şeker, GTSO Genel Sekreteri Cahit Bal ve Ticaret Sicil Müdürü Aydın Ayar‘dan oluşan GTSO heyeti misafir etti.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER