AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr.Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, AK Parti ile gerçekleşen KÖYDES projeleri ve Bölgesel Kalkınma Projeleriyle Gümüşhane’ye kazandırılan yatırımlar hakkında bilgilendirme yaptı.
Milletvekilleri Aydın ve Üstün Gümüşhane için kim bir taş üstüne taş koymuşsa onun duacısı olduklarını belirterek, yapılan yatırımlarla köylerde ve şehir merkezlerinde yaşayan vatandaşların gelecek kaygısını ortadan kaldırıp, yaşadığı bölgede unutulmadığını, daha iyi şartlara kavuşturulabileceğini, güven içerisinde beklentilerinin karşılandığını göstererek hayatını sürdürme düşüncesinin hakim olmasını istediklerini söyledi.
Aydın ve Üstün, açıklamalarında şu bilgilere yer verdi:
“Memleketimi çok seviyorum deme ile memleket çok sevilmiş olmaz, buralarda yaşayan insanların sorunlarını bilip, onların dertleriyle dertlenip çözüm üretebiliyor, insanların memleketinden göç etmesini yatırım ve hizmetler yaparak önleyebiliyorsan, sadece şehir merkezleri değil köylerimizde yaşayan insanımızın en tabii hakkı olan Yolunu yapıp, içme suyu sorununu çözebiliyorsan Memleketimi çok seviyorum ifadesi tam karşılığını bulmuş oluyor. Biz Memleket sevdalısıyız. AK Parti iktidarlarımızla memleketin her köşesi yeniden inşa edilmiş, insanımızın ufku genişlemiştir. Daha on yıl öncesine kadar yolu olmayan köyden şimdi asfalt veya beton yol taleplerini yerine getiriyoruz. AK Parti ile yaşanan dönüşüm budur. izahatları ile bu hizmetlerin gerçekleşmesini sağlayan Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlarımıza, AK Parti teşkilatlarımıza, geçmiş dönemlerde hizmet vermiş Milletvekillerimize, ilgili kurum amirleri ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz.”
Aydın ve Üstün, açıklamalarının ardından KÖYDES ve Bölgesel Kalkınma Projeleri ile Gümüşhane’ye yapılan tarihi yatırımları anlattılar.
2005-2013 YILLARI ARASINDA GÜMÜŞHANE’DE 113 MİLYON TL KÖYDES YATIRIMI YAPILDI
Kırsal nüfusumuza daha kaliteli bir hayat sunmak amacıyla, Cumhuriyet
tarihinin en büyük kırsal kalkınma hamlesini başlattık. 2005 yılında hayata geçirilen KÖYDES Projesi kapsamında kırsal alanlarımızın içme suyu, altyapı, yol ve sulama ihtiyaçlarını karşılamak ve köylerimizin hayat standardını yükseltmek için yatırım seferberliği başlattık.
KÖYLERİMİZİN SU SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN KÖYDES ÖDENEKLERİNDE TÜRKİYE 3.SÜ OLDUK
Köy ve köy altı yerleşimlerin sağlıklı içme suyuna kavuşabilmesi için görülmemiş
bir hız ve istekle çalıştık.Gümüşhane’de toplam 435 birimin içme suyu sorununu
ortadan kaldırdık. Böylece,Gümüşhane’nin mahalle ve köylerinin tamamına temiz
içme suyu götürdük.
Köylerde daha verimli zirai üretimin önünü açmak için KÖYDES kapsamında yeni sulama alanları açtık.
YOLU OLMAYAN KÖYÜMÜZ KALMADI
KÖYDES Projenin başlangıcından bu yana Gümüşhane’nin köylerinde 4
yeni atık su tesisi inşa ettik.
Gümüşhane İl Özel İdaresi Araç ve Makine Parkı’nı yeniledik.
İL ÖZEL İDARESİ MAKİNE PARKI YENİLENDİ
10 Milyon TL’lik yatırımla 60 yeni araç kazandırdık. Yenilenen Makine Parkı ile hızlı ve kaliteli hizmet götürüyoruz. Özellikle kış aylarında saatler içerisinde kapanan köy yollarını açıyoruz
2005-2013 YILLARI ARASINDA GÜMÜŞHANE’DE
1.258 KM ASFALT YOL , 629 KM STABİLİZE YOL YAPILDI
YEREL POTANSİYELİ HAREKETE GEÇİRDİK
Dünyada ve Türkiye’de son dönemde ortaya çıkan gelişmeler yönetim ve planlama anlayışlarında köklü değişiklikler meydana getirdi. Bu değişim sonucunda,
yerel potansiyelleri yine yerel kaynaklarla planlamak ve uygulamak ilkesini temel almaya başladık. Bölgeler arasındaki farklılıkları gidermek amacıyla bölgesel
projeleri hayata geçirdik.
DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI (DOKA) GİRİŞİMCİNİN YANINDA
2009 yılında kurulan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı,16.11.2013 tarihi itibariyle 46 uzman, 1 İç Denetçi ve 10 destek personeli ile Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu,Rize ve Trabzon İllerinden oluşan TR 90 Bölgesinde faaliyetgöstermektedir.
Gümüşhane’de 2010-2013 yılları arasında toplam 190 proje sunulmuş ve bunların 94 tanesi desteklenmiştir.Başarılı projelerin toplam bütçesi 11.773.712,00 TL ve bu projelerin ajanstan aldıkları destek 7.428.108,00 TL’dir. 2010-2013 döneminde proje teklif çağrısı yöntemiyle uygulanan Mali Destek Programları kapsamında Gümüşhane’de 43 projeye, Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programları kapsamında da toplam 11 faaliyete destek
verilmiş olup bu proje ve faaliyetlerdeki Ajans katkısı (hibe tutarı) toplam 7,8 milyon TL’dir. Özel ilgilerinden dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyoruz.
2010-2013 döneminde uygulanan Teknik Destek Programları ile Gümüşhane ilinde faaliyet gösteren 40 kurum ve kuruluşa (kamu kurumları, üniversite, yerel yönetimler,meslek örgütleri ve STK’lar) danışmanlık, eğitim, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama vb. şeklinde uzman desteği sağlanmıştır. Bu kapsamda 516 bin TL kaynak kullandırılmıştır.
Gümüşhane Belediyesi Minia-Sim Projesi DOKA desteğiyle hayata geçmektedir.
İlde 2010-2013 yılları arasında Ajans tarafından gerçekleştirilen tüm proje eğitimlerine katılan toplam kişi\gün sayısı 18,75’dir. Gümüşhane Yatırım Destek Ofisin’de 2010-2013 yılları arasında görüşülen ve bilgilendirilen toplam yatırımcı sayısı 204’tür.Yatırımcı bilgilendirmeleri Ekonomi Bakanlığı teşvikleri, Ajans ve
diğer kamu destekleri ve yatırım ortamı alanlarında yapılmıştır.Ayrıca Gümüşhane’de söz konusu yıllar arasında 20 teşvik belgeli yatırımın izlenmesi gerçekleştirilmiştir.
Gümüşhane Belediyesi Minia-Sim Projesi DOKA desteğiyle hayata geçmektedir.
YAYLALAR BİRLEŞTİRİLİP TURİZME AÇILIYOR
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı - (DOKAP) Kuruldu
Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP), Doğu Karadeniz Bölgesi'nin sahip olduğu kaynakları değerlendirerek, bu yörede yaşayan insanlarımızın gelir düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmeyi,bölgelerarası ve bölge içi farklılıkları gidermeyi, ulusal düzeyde ekonomik gelişme ve sosyal istikrar hedeflerine katkıda bulunmayı amaçlayan bir bölgesel kalkınma projesidir. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı 2011 yılında kurulmuştur.DOKAP Gümüşhane, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Bayburt, ve Artvin illerini kapsamaktadır.
DOKAP TURİZM MASTER PLANI TAMAMLANDI
DOKAP Bölgesinde turizm sektörüne dönük yapılan başlıca çalışmalar;
• DOKAP Bölgesel Gelişme Raporu, Turizm Çalışması
• DOKAP Turizm Master Planları (4 Adet)
YEŞİL YOL
Yeşil Yol, Turizm Master Planı çerçevesinde öne çıkan yayla ve turizm merkezlerini Samsun'dan başlayıp Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize, Artvin'i yaylardan, üst kottan birbirine bağlayan, ortalama 2.350 km uzunluğundaki turizm
yolunu ifade etmektedir.
DOKAP idaresi ve 8 il valiliğine 2013 yılında ayrı ayrı 5 Milyon TL
olmak üzere 8 ile toplam 40 Milyon TL ödenek gönderilmiştir.
• Ayrıca, 2013 yılı öncesinde Yeşil Yol projesi için Turizm Bakanlığı kaynaklarından her ile 2 Milyon TL ödenek aktarılmıştır.
• Valilik İl Özel İdareleri tarafından uygulamaya başlanılan Yeşil Yol imalatında 2011 yılında 57 km, 2012 yılında 86 km, 2013 yıllında 165 km olmak üzere 310 km’ye ulaşılmıştır.
• Bu proje doğrultusunda Gümüşhane ili için 7 Milyon TL ödenek aktarılmış, 2014 yılı için 5 Milyon TL daha ödenek ayrılmıştır.
Dokap’ın turizm sektöründe yürüttüğü projeler ve yatırıma girecek ilave projeler ile Gümüşhane’mizin yaylaları turizme açılacak. Bu sayede turizm artışına bağlı olarak istihdam, tarım ve hayvancılıkda büyük bir artış sağlanacaktır.
Tüm yaylalarımız ve yeni turizm alanı ilan edilecek merkezlerimizle birlikte Çakırgöl Kış Sporları Turizm Merkezi, Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezi, Zigana Turizm Merkezi ve birçok yaylamız birer cazibe merkezi haline gelecektir.
SODES İLE HAYALLER GERÇEK OLUYOR
SODES; istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor olmak üzere üç bileşenden oluşmaktadır. İstihdam bileşeni kapsamında uygulanacak projeler ile istihdam edilebilirliğin artırılması, ildeki ve bölgedeki ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli işgücünün, mesleki bilgi ve birikimin geliştirilmesi, toplumun dezavantajlı kesimlerinin istihdama erişiminin kolaylaştırılması ve kendi işini kurabileceklere destek olunması hedeflenmektedir.
2009 yılında SODES kapsamına giren Gümüşhane 2010 yılında desteklerden faydalanmaya başlamıştır.Uygulanmaya başlanan SODES destek programı kapsamında Gümüşhane’de180 proje için 15,9 Milyon TL ödenek kullanıldı.
• Kamu kurum ve kuruluşlarının 67 projesi,
• Yerel yönetimlerin 46 projesi,
• Sivil toplum örgütlerinin 67 projesi hayata geçmiştir.
33 ADET GENÇLİK MERKEZİ VE
KÜLTÜR EVİ OLUŞTURULDU
Oluşturulan gençlik merkezlerinden 2.815 kişi yararlandı. Bu merkezlerde1.786 kursiyerin katılımıyla 69 adet kültür, sanat ve
spor kursu düzenlendi. İl genelinde çeşitli kültür,sanat ve spor etkinlikleri
yapıldı. Kültür, sanat ve spor etkinliklerine 19.540 kişi katıldı.
GÜMÜŞHANE MERKEZ VE TÜM İLÇELERİMİZDE VE BİRÇOK
KÖYÜMÜZDE 156 ADET ÇOCUK PARKI OLUŞTURULDU
FUTBOL SAHALARI OLUŞTURDUK
SEMT SPOR SAHALARI OLUŞTURDUK
SU PARKLARI OLUŞTURDUK
KÖYLERİMİZE HALI SAHA KAZANDIRDIK
SPOR KOMPLEKSLERİ OLUŞTURDUK
• Ayrıca 1 adet babylift,
• 1 adet çok amaçlı spor salonu,
• Üniversite sinema salonu ses sistemi,
• 5 Adet tiyatro konferans salonu,
• 2 Adet gezici kütüphane oluşturuldu.
• Projelerde idari personel,sorumlu personel ve eğitmen olarak 72 kişi istihdam edildi.
• 732 Kursiyerin katılımıyla 29 adet mesleki eğitim kursu düzenlendi.
• 88 Adet ücretsiz sbs kursu düzenlendi. Kurslara toplam 6.184 öğrenci katıldı.
• Yürütülmekte olan 35 adet kültür,sanat ve spor kursu bulunmaktadır. Bu kurslara toplam 900 kursiyer devam etmektedir.
• Kültürel etkinlikler kapsamında sergiler, kermesler ve tiyatro gösterisi düzenlenmiş ve 1.000 kişinin katılımı sağlanmıştır.
• Kurslar sonunda yapılacak olan spor turnuvaları ve gösterilerle beraber yaklaşık 11.000 kişinin katılımı beklenmektedir.
• 2013 Projeleri kapsamında 33 adet park yapılması planlanmış olup bu parklardan 18 tanesinin yapımı gerçekleşmiştir. Diğer parkların çalışmaları devam etmektedir.
• 2 Adet semt spor sahası yapılmış olup 4 tane daha yapılması planlanmaktadır.
• 1 Adet rekreasyon alanı yapılmıştır.
• İdari personel, eğitmen vb. Olarak istihdam edilen 21 kişi projeler kapsamında çalışmaya devam etmektedir.
• İstihdam faaliyetleri kapsamında 11 adet mesleki eğitim kursu açılarak 220 kursiyerin katılımı sağlanmıştır.
• 1.054 Öğrencinin katılımıyla açılan 22 adet ücretsiz sbs kursu devam etmektedir.
• 963 Öğrencinin katılımıyla 15 adet ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu yürütülmektedir.
• Projeler kapsamında oluşturulan 7 etüt merkezinden 2.055 öğrenci faydalanmaktadır.
• 345 Öğrencinin katılımıyla 10 öğrenci yapılması planlanmaktadır.
• 25 Adet ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu düzenlendi.Kurslara toplam 1.234 öğrenci katıldı.
• 22 Adet etüt merkezi oluşturulmuş olup, bu merkezlerden toplam 3387 öğrenci faydalandı.
• 25 Kız öğrencimize burs desteği sağlandı.
• 11 Adet kız pansiyonunun tefrişatı yapıldı.
• 30 Adet anasınıfının tefrişatı yapılmıştır
• 26 Adet öğrenci gezisi düzenlenmiş olup bu gezilere 1.209 öğrenci katıldı.
• 14.306 Kişinin katıldığı bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri düzenlendi.
Yatırımların tüm hemşerilerimize, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor,saygılarımızı sunuyoruz."
Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2014, 21:33
Milletvekilleri Aydın ve Üstün Gümüşhane için kim bir taş üstüne taş koymuşsa onun duacısı olduklarını belirterek, yapılan yatırımlarla köylerde ve şehir merkezlerinde yaşayan vatandaşların gelecek kaygısını ortadan kaldırıp, yaşadığı bölgede unutulmadığını, daha iyi şartlara kavuşturulabileceğini, güven içerisinde beklentilerinin karşılandığını göstererek hayatını sürdürme düşüncesinin hakim olmasını istediklerini söyledi.
Aydın ve Üstün, açıklamalarında şu bilgilere yer verdi:
“Memleketimi çok seviyorum deme ile memleket çok sevilmiş olmaz, buralarda yaşayan insanların sorunlarını bilip, onların dertleriyle dertlenip çözüm üretebiliyor, insanların memleketinden göç etmesini yatırım ve hizmetler yaparak önleyebiliyorsan, sadece şehir merkezleri değil köylerimizde yaşayan insanımızın en tabii hakkı olan Yolunu yapıp, içme suyu sorununu çözebiliyorsan Memleketimi çok seviyorum ifadesi tam karşılığını bulmuş oluyor. Biz Memleket sevdalısıyız. AK Parti iktidarlarımızla memleketin her köşesi yeniden inşa edilmiş, insanımızın ufku genişlemiştir. Daha on yıl öncesine kadar yolu olmayan köyden şimdi asfalt veya beton yol taleplerini yerine getiriyoruz. AK Parti ile yaşanan dönüşüm budur. izahatları ile bu hizmetlerin gerçekleşmesini sağlayan Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlarımıza, AK Parti teşkilatlarımıza, geçmiş dönemlerde hizmet vermiş Milletvekillerimize, ilgili kurum amirleri ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz.”
Aydın ve Üstün, açıklamalarının ardından KÖYDES ve Bölgesel Kalkınma Projeleri ile Gümüşhane’ye yapılan tarihi yatırımları anlattılar.
2005-2013 YILLARI ARASINDA GÜMÜŞHANE’DE 113 MİLYON TL KÖYDES YATIRIMI YAPILDI
Kırsal nüfusumuza daha kaliteli bir hayat sunmak amacıyla, Cumhuriyet
tarihinin en büyük kırsal kalkınma hamlesini başlattık. 2005 yılında hayata geçirilen KÖYDES Projesi kapsamında kırsal alanlarımızın içme suyu, altyapı, yol ve sulama ihtiyaçlarını karşılamak ve köylerimizin hayat standardını yükseltmek için yatırım seferberliği başlattık.
KÖYLERİMİZİN SU SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN KÖYDES ÖDENEKLERİNDE TÜRKİYE 3.SÜ OLDUK
Köy ve köy altı yerleşimlerin sağlıklı içme suyuna kavuşabilmesi için görülmemiş
bir hız ve istekle çalıştık.Gümüşhane’de toplam 435 birimin içme suyu sorununu
ortadan kaldırdık. Böylece,Gümüşhane’nin mahalle ve köylerinin tamamına temiz
içme suyu götürdük.
Köylerde daha verimli zirai üretimin önünü açmak için KÖYDES kapsamında yeni sulama alanları açtık.
YOLU OLMAYAN KÖYÜMÜZ KALMADI
KÖYDES Projenin başlangıcından bu yana Gümüşhane’nin köylerinde 4
yeni atık su tesisi inşa ettik.
Gümüşhane İl Özel İdaresi Araç ve Makine Parkı’nı yeniledik.
İL ÖZEL İDARESİ MAKİNE PARKI YENİLENDİ
10 Milyon TL’lik yatırımla 60 yeni araç kazandırdık. Yenilenen Makine Parkı ile hızlı ve kaliteli hizmet götürüyoruz. Özellikle kış aylarında saatler içerisinde kapanan köy yollarını açıyoruz
2005-2013 YILLARI ARASINDA GÜMÜŞHANE’DE
1.258 KM ASFALT YOL , 629 KM STABİLİZE YOL YAPILDI
YEREL POTANSİYELİ HAREKETE GEÇİRDİK
Dünyada ve Türkiye’de son dönemde ortaya çıkan gelişmeler yönetim ve planlama anlayışlarında köklü değişiklikler meydana getirdi. Bu değişim sonucunda,
yerel potansiyelleri yine yerel kaynaklarla planlamak ve uygulamak ilkesini temel almaya başladık. Bölgeler arasındaki farklılıkları gidermek amacıyla bölgesel
projeleri hayata geçirdik.
DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI (DOKA) GİRİŞİMCİNİN YANINDA
2009 yılında kurulan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı,16.11.2013 tarihi itibariyle 46 uzman, 1 İç Denetçi ve 10 destek personeli ile Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu,Rize ve Trabzon İllerinden oluşan TR 90 Bölgesinde faaliyetgöstermektedir.
Gümüşhane’de 2010-2013 yılları arasında toplam 190 proje sunulmuş ve bunların 94 tanesi desteklenmiştir.Başarılı projelerin toplam bütçesi 11.773.712,00 TL ve bu projelerin ajanstan aldıkları destek 7.428.108,00 TL’dir. 2010-2013 döneminde proje teklif çağrısı yöntemiyle uygulanan Mali Destek Programları kapsamında Gümüşhane’de 43 projeye, Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programları kapsamında da toplam 11 faaliyete destek
verilmiş olup bu proje ve faaliyetlerdeki Ajans katkısı (hibe tutarı) toplam 7,8 milyon TL’dir. Özel ilgilerinden dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyoruz.
2010-2013 döneminde uygulanan Teknik Destek Programları ile Gümüşhane ilinde faaliyet gösteren 40 kurum ve kuruluşa (kamu kurumları, üniversite, yerel yönetimler,meslek örgütleri ve STK’lar) danışmanlık, eğitim, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama vb. şeklinde uzman desteği sağlanmıştır. Bu kapsamda 516 bin TL kaynak kullandırılmıştır.
Gümüşhane Belediyesi Minia-Sim Projesi DOKA desteğiyle hayata geçmektedir.
İlde 2010-2013 yılları arasında Ajans tarafından gerçekleştirilen tüm proje eğitimlerine katılan toplam kişi\gün sayısı 18,75’dir. Gümüşhane Yatırım Destek Ofisin’de 2010-2013 yılları arasında görüşülen ve bilgilendirilen toplam yatırımcı sayısı 204’tür.Yatırımcı bilgilendirmeleri Ekonomi Bakanlığı teşvikleri, Ajans ve
diğer kamu destekleri ve yatırım ortamı alanlarında yapılmıştır.Ayrıca Gümüşhane’de söz konusu yıllar arasında 20 teşvik belgeli yatırımın izlenmesi gerçekleştirilmiştir.
Gümüşhane Belediyesi Minia-Sim Projesi DOKA desteğiyle hayata geçmektedir.
YAYLALAR BİRLEŞTİRİLİP TURİZME AÇILIYOR
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı - (DOKAP) Kuruldu
Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP), Doğu Karadeniz Bölgesi'nin sahip olduğu kaynakları değerlendirerek, bu yörede yaşayan insanlarımızın gelir düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmeyi,bölgelerarası ve bölge içi farklılıkları gidermeyi, ulusal düzeyde ekonomik gelişme ve sosyal istikrar hedeflerine katkıda bulunmayı amaçlayan bir bölgesel kalkınma projesidir. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı 2011 yılında kurulmuştur.DOKAP Gümüşhane, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Bayburt, ve Artvin illerini kapsamaktadır.
DOKAP TURİZM MASTER PLANI TAMAMLANDI
DOKAP Bölgesinde turizm sektörüne dönük yapılan başlıca çalışmalar;
• DOKAP Bölgesel Gelişme Raporu, Turizm Çalışması
• DOKAP Turizm Master Planları (4 Adet)
YEŞİL YOL
Yeşil Yol, Turizm Master Planı çerçevesinde öne çıkan yayla ve turizm merkezlerini Samsun'dan başlayıp Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize, Artvin'i yaylardan, üst kottan birbirine bağlayan, ortalama 2.350 km uzunluğundaki turizm
yolunu ifade etmektedir.
DOKAP idaresi ve 8 il valiliğine 2013 yılında ayrı ayrı 5 Milyon TL
olmak üzere 8 ile toplam 40 Milyon TL ödenek gönderilmiştir.
• Ayrıca, 2013 yılı öncesinde Yeşil Yol projesi için Turizm Bakanlığı kaynaklarından her ile 2 Milyon TL ödenek aktarılmıştır.
• Valilik İl Özel İdareleri tarafından uygulamaya başlanılan Yeşil Yol imalatında 2011 yılında 57 km, 2012 yılında 86 km, 2013 yıllında 165 km olmak üzere 310 km’ye ulaşılmıştır.
• Bu proje doğrultusunda Gümüşhane ili için 7 Milyon TL ödenek aktarılmış, 2014 yılı için 5 Milyon TL daha ödenek ayrılmıştır.
Dokap’ın turizm sektöründe yürüttüğü projeler ve yatırıma girecek ilave projeler ile Gümüşhane’mizin yaylaları turizme açılacak. Bu sayede turizm artışına bağlı olarak istihdam, tarım ve hayvancılıkda büyük bir artış sağlanacaktır.
Tüm yaylalarımız ve yeni turizm alanı ilan edilecek merkezlerimizle birlikte Çakırgöl Kış Sporları Turizm Merkezi, Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezi, Zigana Turizm Merkezi ve birçok yaylamız birer cazibe merkezi haline gelecektir.
SODES İLE HAYALLER GERÇEK OLUYOR
SODES; istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor olmak üzere üç bileşenden oluşmaktadır. İstihdam bileşeni kapsamında uygulanacak projeler ile istihdam edilebilirliğin artırılması, ildeki ve bölgedeki ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli işgücünün, mesleki bilgi ve birikimin geliştirilmesi, toplumun dezavantajlı kesimlerinin istihdama erişiminin kolaylaştırılması ve kendi işini kurabileceklere destek olunması hedeflenmektedir.
2009 yılında SODES kapsamına giren Gümüşhane 2010 yılında desteklerden faydalanmaya başlamıştır.Uygulanmaya başlanan SODES destek programı kapsamında Gümüşhane’de180 proje için 15,9 Milyon TL ödenek kullanıldı.
• Kamu kurum ve kuruluşlarının 67 projesi,
• Yerel yönetimlerin 46 projesi,
• Sivil toplum örgütlerinin 67 projesi hayata geçmiştir.
33 ADET GENÇLİK MERKEZİ VE
KÜLTÜR EVİ OLUŞTURULDU
Oluşturulan gençlik merkezlerinden 2.815 kişi yararlandı. Bu merkezlerde1.786 kursiyerin katılımıyla 69 adet kültür, sanat ve
spor kursu düzenlendi. İl genelinde çeşitli kültür,sanat ve spor etkinlikleri
yapıldı. Kültür, sanat ve spor etkinliklerine 19.540 kişi katıldı.
GÜMÜŞHANE MERKEZ VE TÜM İLÇELERİMİZDE VE BİRÇOK
KÖYÜMÜZDE 156 ADET ÇOCUK PARKI OLUŞTURULDU
FUTBOL SAHALARI OLUŞTURDUK
SEMT SPOR SAHALARI OLUŞTURDUK
SU PARKLARI OLUŞTURDUK
KÖYLERİMİZE HALI SAHA KAZANDIRDIK
SPOR KOMPLEKSLERİ OLUŞTURDUK
• Ayrıca 1 adet babylift,
• 1 adet çok amaçlı spor salonu,
• Üniversite sinema salonu ses sistemi,
• 5 Adet tiyatro konferans salonu,
• 2 Adet gezici kütüphane oluşturuldu.
• Projelerde idari personel,sorumlu personel ve eğitmen olarak 72 kişi istihdam edildi.
• 732 Kursiyerin katılımıyla 29 adet mesleki eğitim kursu düzenlendi.
• 88 Adet ücretsiz sbs kursu düzenlendi. Kurslara toplam 6.184 öğrenci katıldı.
• Yürütülmekte olan 35 adet kültür,sanat ve spor kursu bulunmaktadır. Bu kurslara toplam 900 kursiyer devam etmektedir.
• Kültürel etkinlikler kapsamında sergiler, kermesler ve tiyatro gösterisi düzenlenmiş ve 1.000 kişinin katılımı sağlanmıştır.
• Kurslar sonunda yapılacak olan spor turnuvaları ve gösterilerle beraber yaklaşık 11.000 kişinin katılımı beklenmektedir.
• 2013 Projeleri kapsamında 33 adet park yapılması planlanmış olup bu parklardan 18 tanesinin yapımı gerçekleşmiştir. Diğer parkların çalışmaları devam etmektedir.
• 2 Adet semt spor sahası yapılmış olup 4 tane daha yapılması planlanmaktadır.
• 1 Adet rekreasyon alanı yapılmıştır.
• İdari personel, eğitmen vb. Olarak istihdam edilen 21 kişi projeler kapsamında çalışmaya devam etmektedir.
• İstihdam faaliyetleri kapsamında 11 adet mesleki eğitim kursu açılarak 220 kursiyerin katılımı sağlanmıştır.
• 1.054 Öğrencinin katılımıyla açılan 22 adet ücretsiz sbs kursu devam etmektedir.
• 963 Öğrencinin katılımıyla 15 adet ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu yürütülmektedir.
• Projeler kapsamında oluşturulan 7 etüt merkezinden 2.055 öğrenci faydalanmaktadır.
• 345 Öğrencinin katılımıyla 10 öğrenci yapılması planlanmaktadır.
• 25 Adet ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu düzenlendi.Kurslara toplam 1.234 öğrenci katıldı.
• 22 Adet etüt merkezi oluşturulmuş olup, bu merkezlerden toplam 3387 öğrenci faydalandı.
• 25 Kız öğrencimize burs desteği sağlandı.
• 11 Adet kız pansiyonunun tefrişatı yapıldı.
• 30 Adet anasınıfının tefrişatı yapılmıştır
• 26 Adet öğrenci gezisi düzenlenmiş olup bu gezilere 1.209 öğrenci katıldı.
• 14.306 Kişinin katıldığı bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri düzenlendi.
Yatırımların tüm hemşerilerimize, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor,saygılarımızı sunuyoruz."