Hayvancılıkta Yeni Destekleme Modeli bilgilendirme toplantısı yapıldı

Gümüşhane'de Tarımsal Üretim Planlaması Kapsamında “Hayvancılıkta Yeni Destekleme Modeli" bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

Hayvancılıkta Yeni Destekleme Modeli bilgilendirme toplantısı yapıldı

Kurumun toplantı salonunda Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Fatih Ersoy'un katılımlarıyla düzenlenen toplantı Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç'ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Müdür Yardımcıları, Şube ve İlçe Müdürleri, Ziraat Odaları, birlikler, tarımla ilgili sektör temsilcileri, çiftçiler ve teknik personeller katıldı.

Toplantıda Türkiye'de hayvancılığın geliştirilmesi, sürdürülebilirliğin sağlanması, yerli üretimin teşvik edilmesi ve üretimin planlamasına katkı sağlanması amacıyla hazırlanan yeni destekleme modeli ve verilecek destekler hakkında Hayvancılık Genel Müdürlüğü İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Fatih Ersoy tarafından sunum yapıldı. 

Ersoy, 2024-2026 dönemini kapsayan hayvancılıkta yeni destekleme programı ile belirlenen kriterleri yerine getiren işletmelere ilave destekler sağlanacağını, bu sayede üretimde verim ve kalitenin artırılmasına olanak tanınacağı belirtti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç ise toplantıda yaptığı konuşmada Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında Yeni Destekleme Modelleri oluşturulduğunu, yeni model hakkında İl ve İlçe Müdürlükleri aracılığıyla birçok bilgilendirme toplantısı düzenlendiğini ifade ederek Gümüşhane için çok önemli bir sektör olan hayvancılıkla ilgili güncel hayvancılık desteklerinin ve sektörde karşılaşılan önemli sorunların ortaya konması adına böyle bir toplantı düzenlendiğini belirterek toplantının hayırlı olmasını diledi.

Sunumun ardından Daire Başkanı Fatih Ersoy ve İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç tarafından sektörle ilgili bazı hususlar hakkında STK ve üreticilerden gelen sorular cevaplandı.

Ersoy ve Kıraç toplantının ardından merkeze bağlı Dörtkonak köyü ve Kelkit ilçesine bağlı Dereyüzü ve Kızılca köylerinde bulunan hayvancılık işletmelerini ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2024, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER