Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ‘Yetenek Sizsiniz’ konseptinde sınav düzenledi.
Ritim Eğitimi ve Dans dersi için bu şekilde bir sınav metoduna başvuran öğretim üyesi Necati Yılmaz, puanlama için ise üniversitenin farklı bölümlerinden öğretim üyelerini jüri olmaları için davet etti.
Ritim eğitimi ve dans dersini alan öğrencilerin 8 gruba ayrılarak batı dansları da dahil olmak üzere Anadolu ezgilerini sahneledikleri sınavda gruplar kıyasıya bir yarış sergiledi.
Renkli görüntülerin sahnelendiği organizasyon Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa bilimleri Fakültesi konferans salonunda gerçekleşti.
“Uygulama her şeyden önemli”
Ritim ve dans eğitiminin anlatmak ile değil uygulama ile daha iyi öğrenileceğini söyleyen Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Necati Yılmaz, “Öğrencilerin önüne kâğıt koyarak sınav yapmak yerine derste ritim eğitimi ve dans olunca Sahne, ışık, kostüm, dekor kullanımı da bu dersin kapsamında olması sebebiyle bunu sahnede yaprak öğrencilerin bir sahne performansını nasıl hayata geçireceklerine dair kendilerinin uygulamasını istedim. Bunu sahnede yapmamızın sebebi de şudur ki öğrenciler kendi ürettiklerine sahne imkânı sunarak ışık, ses, sahne, dekor, makyaj bütün bu sahne donelerini kullandılar. Bütün bu bileşenlerden bir ürün ortaya çıkardılar. Dersin öğrencilere vermek istediği de tam manası ile budur. Ayrıca onlara mücadele ruhu verme amacındaydık. Ekip halinde davranma, birlikte çalışma ruhunu ortaya çıkarma bu çalışmanın diğer kazanımları olmuştur” ifadelerini kullandı.
“Velilerden büyük ilgi var”
Öğrencilerin ilk başta çok zorlandıklarını ancak geçen süre içerisinde birlikte çalışma ortamının da verdiği eğlence ile bu etkinliği sevmeye başladıklarını kaydeden Yılmaz, “Dans artık bir spor branşı haline geldi. Dolaysıyla bu artık bir meslek kolu haline geldi. Öğrencilerde bu şekilde mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye çalışıyorlar. Öğrencilerden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Öyle bir duruma geldi ki yakın illerden öğrencilerin velileri sınavları izlemeye geliyor. Çocuklarının sahne tecrübelerini onlarda görmek istiyorlar. Bu sınav herkese açık halde yapıldığı için bütün öğrenciler katılıp izleyebiliyor. Dolayısıyla sınav bir karnaval coşkusuna dönüşüyor. Gerek batı dansları olsun gerekse Anadolu ezgilerini izleme ve tanıma imkânı bulabiliyoruz. İzmir’in efelerini, Erzurum’un dadaşlarını Karadeniz’in uşaklarını sahnede görebiliyoruz” dedi.