Katarakt ameliyatları daha kısa sürecek

Gümüşhane Devlet Hastanesi (GDH) Göz Kliniğine alınan yeni Fako cihazı ile vatandaşlara sunulan hizmet kalitesi artırıldı.

Katarakt ameliyatları daha kısa sürecek
Gümüşhane Devlet Hastanesi (GDH) Göz Kliniğine alınan yeni Fako cihazı ile vatandaşlara sunulan hizmet kalitesi artırıldı.

En son teknoloji ürünü yeni Fako cihazı ameliyatların süresi kısaltırken, ameliyat sonrası gelişebilecek komplikasyon riski minimum düzeye çekildi. Katarakt ameliyatının her aşamasında hasta güvenliğini sağlayacak ve en yüksek kalitede sonuçlar elde edilebilecek cihazın Türkiye’de bulunan 3-4 cihazdan biri olduğu öğrenilirken, toplamda 130 bin liraya mal olan cihazın Karadeniz Bölgesinde ki en iyi cihazdan biri olduğu kaydedildi.

Temmuz başı itibari ile Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde yapılan katarakt ameliyatlarında kullanılmaya başlanılan yeni cihaz ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız GDH Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sercan Çelebi, yeni cihazla birlikte katarakt ameliyatı olan hastalarda daha hızlı iyileşme görüleceğini söyledi.

Cihazın, birçok büyük hastanede bile bulunmadığını kaydeden Çelebi, ” Hastalarımız ameliyatlarında daha az risk, daha çabuk iyileşme ve daha fazla konfora sahip olacak. Onbeş dakika ile yarım saat arasında süren ameliyatlarımız sonrası hastalarımızı bir gün yatırıyoruz. Kendi evinde bakımını yapabilecek hastalarımızı ise ameliyat sonrası hemen taburcu edebiliyoruz” dedi.

Katarakt ameliyatı olması gerekli hastaların cihaz yetersizliğini ve eksiklikleri öne sürerek Trabzon’a veya başka hastanelere gittiğini kaydeden Çelebi, “Eksiklerimizi tamamladık. Cihazımızı yeniledik. Şu an katarakt ameliyatı konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Hastanemizin Göz Kliniği bölümünde hekim arkadaşlarım Op. Dr. Ayşegül Maviyıldız ve Op. Dr. Ekrem Başural ile birlikte üç uzman görev yapıyoruz.  Hem teknolojik açıdan hem de uzman personel açısından katarakt ameliyatlarında Türkiye ortalaması üzerinde başarı sağlıyoruz” diye konuştu.

Çelebi, Gümüşhane Devlet Hastanesi ve Kelkit Devlet Hastanesi ile birlikte katarakt ameliyatlarının yüksek başarı oranı ile gerçekleştirildiğini, hastalara üst düzey hizmet sunulduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2016, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER