Kelkit’in kurtuluşunun 107. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 107.yıldönümü coşkulu törenle kutlandı.

Kelkit’in kurtuluşunun 107. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Kelkit Spor Salonunda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından mehteran gösterisiyle devam eden programda halk oyunları gösterileri ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Salonun tamamen dolduğu programda Kelkitli sanatçı Yunus Emre Mansız, Türkiye’nin yaşayan efsanelerinden ve aşıklık geleneğinin en önemli temsilcilerinden Aşık Kul Nuri ve Uğur Işılak konserleri gerçekleştirildi.

Çay Tv ekranlarından canlı olarak yayınlanan etkinlikte konuşan Vali Baruş, “Bu kurtuluşu bize sağlayan şanlı şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyoruz. Yaşanan bu mücadele hiçbir zaman unutulmamalı. Burada ay yıldızlı bayrağımız altında beraber bulunabiliyorsak, kardeşçe burada aynı bayramı kutlayabiliyorsak aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin sayesinde. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Onlara karşı olan minnet borcumuzu ödemek için hep birlikte, beraberce yaşamaya, bu güzel yurdu kalkındırmaya gayret etmeliyiz. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere karşı her zaman dimdik durmalıyız. Bu bizim, onların evlatları olarak boyun borcumuz, sorumluluğumuzdur” dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av.Celalettin Köse ise mazlum milletlerin ana kucağı olan Anadolu coğrafyasındaki al bayrağın ilelebet dalgalanacağını, ezanların da kıyamete kadar minarelerden okunacağını belirterek, salonu hınca hınç dolduran vatandaşların gününü kutladı.

Konuşmasında Kelkit’teki Satala Antik Kentine ayrı bir başlık açan Milletvekili Köse, “Sadak köyünde bulunan Satala Antik Kenti birçok medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi kimliği olan, Roma İmparatorluğu'nun da Anadolu'daki dört merkezinden biri olan çok kıymetli bir yer. Türkiye’de yalnızca Satala'da kazı çalışmaları yapılmaya başlandı. 2024 yılı içerisinde de Kültür ve Turizm Bakanlığı neslindeki girişimlerimiz neticesinde Satala Antik Kenti geleceğe kültür mirası listesine dahil edildi. O toprağın üzerini örttüğü tarihi kalıntılar gün yüzüne çıkıp burası turizme kazandırıldığında, Satala’ya gelecek olanlar gelip Kelkit’in sokaklarında gezip o güzel dönerinden de yiyip gittikleri yerlerde Gümüşhane’nin turizm elçisi olacaklar. Satala’yı çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Kelkit Kaymakamı Kadir Algın da “Rabbim birliğimize beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Bu vatanın vatan olmasında, sonsuza kadar Türk yurdu olarak tescillenmesinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş bütün gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ise “Bugün burada Kelkit’in kurtuluşunun gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu topraklar, atalarımızın canları pahasına savunduğu, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin timsalidir. Her bir karışında şehitlerimizin aziz hatıraları yatmaktadır. Bizler, bu emanete sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içinde yarınlara umutla yürüyeceğiz. Geçmişimizden aldığımız güçle, Kelkit’i daha da ileriye taşıyacağımıza inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER