Kelkit’te Engelliler Günü ‘En Büyük Engel Sevgisizlik’ Temasıyla Kutlandı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler günü Kelkit Özel Yaşam Yolu Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Kelkit’te Engelliler Günü ‘En Büyük Engel Sevgisizlik’ Temasıyla Kutlandı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler günü Kelkit Özel Yaşam Yolu Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı.

“En Büyük Engel Sevgisizlik” temasıyla 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Toplantı salonunda düzenlenen kutlama programına Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Temel Meydan, eski İl Genel Meclisi Başkanı Sabahattin Çobanoğlu, Belediye Meclisi üyeleri, engelli vatandaşlar, özel eğitim merkezlerinde okuyan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, herkesin bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek, “Engellilerimizin engellerini kaldırmak ve yaşam kalitelerini yükseltmek bizim elimizde. Onların engelli olduklarını bilsek de, onların bizden biri olduğunu, onlarında yaşamaya en az bizler kadar hakları olduğunu unutmayalım. Onları toplumumuza kazandırmak için bizler yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Biz bunları yaparken siz vatandaşlarımızdan istirhamımız onların için yapılan yol ve hizmetlerin bilincinde olarak onların yaşam alanlarına müdahale etmek yerine onların yaşam alanlarını genişletmenizi istiyorum” dedi.

Kendisinin de bir engelli yakını olduğunu ifade eden Yavuz, “Onları en az sizler kadar tanıyorum ve onları topluma katabilmek adına ne yapılsa azdır diyorum. Unutmayalım ki; bir engelliye acıyarak değil, ibret alarak bakmamız gerekmektedir. Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Bunu asla aklımızdan çıkarmayalım. Bizler onlara yardımcı olabilmemiz için sizlerin özverisine ihtiyacımız olduğunu bilmeniz gerekmektedir” diye konuştu.

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ise engellilik durumunun yalnızca engelli insanların karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu olmadığını belirterek, “Bir gün hepimiz engelli olabilir, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlar ile karşı karşıya kalabiliriz. Bunun için, engelli vatandaşlarımızı düşünerek çalışmalar yapılması ve tüm insanların engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırabilmesi için hareket etmesi gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan kendi başlarına yaşayabilmelerini sağlamak tüm toplumun insanlık görevidir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak ve kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak amacıyla biz tüm gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özel Yaşam Yolu Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü ve işletme sahibi Kemal Çobanoğlu da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün aynı zamanda kendilerinin onurla kutladıkları bir gün olduğuna dikkati çekerek, kurum çalışanları olarak yılın 365 günü engellilerle birlikte olduklarını, onları sevmeyenin, onları tanımayanın onları anlayamayacağını söyledi ve farkındalık oluşturmak için düzenledikleri programa katılan herkese teşekkür etti.

Program yapılan konuşmaların ardından engelli öğrencilerin yaptıkları gösterilerin sunulması ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü anısına pasta kesilmesiyle son buldu.

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2015, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER