Kelkit'te Kene Kartı Dağıtılıyor

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı vatandaşlar önce bilgilendiriliyor sonra kene çıkarma kartı dağıtılıyor.

Kelkit'te Kene Kartı Dağıtılıyor
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı vatandaşlar önce bilgilendiriliyor sonra kene çıkarma kartı dağıtılıyor.

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri tarafından köy köy gezilerek yapılan çalışmada Sağlık Bakanlığı tarafından birinci öncelikli belirlenen 18 köy ve belde ile İnönü Mahallesinde yaşayan vatandaşlara önce yüzyüze eğitim verildikten sonra broşür ve kene çıkartma kartları dağıtımı gerçekleştiriliyor.

İlçe Sağlık Müdürü Dr.Gürcan Paracıklı da 46 köyde görev yapan din görevlileriyle yaptığı toplantıda KKKA ile ilgili bilgiler vererek, alınacak önlemleri anlattı. Paracıklı “Bu bölgenin endemisinde, en ciddi sağlık sorunlarından biri olan KKKA hastalığı, Toplum Sağlığı Merkezimizin birinci öncelikli konularından biridir. Halkımızın da son yıllarda tanıştığı bu hastalık ve buna sebep olan kenelerle mücadelede tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Her yıl bu aylarda ortaya çıkmaya başlayan kene tutunmalarının önüne geçmek için alınacak tedbirlerin iyi bilinmesi, buna rağmen kene tutunduğundaysa ev ev dağıttığımız kene çıkarma kartlarının yardımıyla kenenin vücuttan ayrılarak, bir an önce bir sağlık kuruluşuna başvurulması çok önemli. Geçtiğimiz yıllarda, ilçemiz dahilinde de olmak üzere bu bölgede yaşanan can kayıplarını, yaptığımız çalışmalarla çok aza indirdik. Bu yılki hedefimiz hiç can kaybı olmamasıdır. Halkımızdan istediğimiz; eğer hayvanda ya da insanda bir kene görürlerse buna asla çıplak elle dokunmamaları, açık alanda bulundukları sürelerde kapalı ve açık renk kıyafetler giymeleri, paçalarını çoraplarının içine sokmaları, eve döndüklerindeyse kendilerinin ve çocuklarının vücutlarını iyice taramalarıdır. Bu önlemler alındığı takdirde, kene tutunmalarını yüzde 90'ın üzerinde azaltmak mümkündür." diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2013, 20:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER