Kent Konseyi'nin kararları açıklandı

Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu, yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirerek bir dizi karar aldı.

Kent Konseyi'nin kararları açıklandı

Yerel seçimlerin ardından yenilenen Kent Konseyi seçimleriyle yeniden belirlenen Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ başkanlığında bir araya geldi.

Belediye Başkanlığı nikah salonunda gerçekleştirilen toplantıya Yürütme Kurulu üyelerinden Alperen Demirel, Duygu Kurt, Dilek Tokmak, Haydar Akbulut, Hüseyin Yıldız, İsa Şanlıtürk, Teyyar Demirel, Yaşar Köse ve Kadın Meclisi başkanı Sn. Arzu Ay katıldı.

Toplantıda alınan tavsiye kararlarını açıklayan Demirağ, “Atatürk Caddesi üzerinde araçların çift sıra park edilmesinden dolayı yaşanan trafik karmaşasının çözülmesi, caddenin park kapasitesini azaltmadan park etme ve parktan çıkma konusunda sürücülerin sorun yaşamadan araçlarını park edebilmeleri için, araçların trafik polisi ve zabıta denetiminde belirli süreli olarak çapraz park yöntemi ile park edilmesi sistemine geçilmesi, ayrıca eski Karakol köprüsünden Tarım il müdürlüğüne kadar olan Harşit çayına paralel giden imar yolunun trafiğe açılarak Cumhuriyet caddesine alternatif bir yol oluşturularak Cumhuriyet caddesindeki trafiğin rahatlatılması konusundaki tavsiye kararı oy birliği ile alınmıştır” dedi.

Kentin turizmine katkı sağlaması için Gümüşhane Belediyesi bünyesinde bir Turizm Müdürlüğü veya gerekli görülen müdürlüğe bağlanacak Turizmi Geliştirme ve Tanıtım Birimi kurulması, bu müdürlük veya birime bağlı olan Turizm İnfo Ofisinin açılması kararının da oy birliğiyle alındığını kaydeden Demirağ, “Şehrimizde aşırı yağışların neden olduğu alt yapı sorunlarının çözümlenebilmesi için şehrimizin yağmur suyu tahliye kapasitesinin artırılması, özellikle sel olan bölgelerde sel sularını Harşit çayına taşıyan derelere kanal yolu ile yağmur suyunun tahliye edilmesi ve bu derelerin de ıslah edilerek taşkından korunmasını Gümüşhane Belediyesi, DSİ, Gümüşhane Üniversitesi işbirliği ile yapılması, ayrıca Sebahattin Aytaç caddesindeki parke kaplı yolun yağmur yağdığında ve kış sezonunda kar yağdığında kayganlaşmasından ve kazalara sebebiyet vermesinden dolayı bu problemin giderilmesi için Gümüşhane Belediyesi tarafından yolun asfalt ile kaplanması tavsiye kararı oy birliği ile alınmıştır” diye konuştu.

Başkan Demirağ, Gümüşhane Kent Konseyi Yönetmeliği 11/4 Maddesi gereği Başkanın izin, hastalık veya başka bir sebeple görevi başında bulunmadığı hallerde bu süre içinde kendisinin yerine en yaşlı yürütme kurulu üyesi Gürbüz Demir’ in vekalet etmesine karar verildiğini hatırlatarak alınan kararların hayırlı olmasını temenni etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halim Selim
Halim Selim - 2 ay Önce

Atatürk caddesinin en önemli sorunlarından biri de manav kamyonları, sebze kasaları, el arabaları ile işgal edilmesidir. Ayrıca kaldırımlar da esnafın işgali altındadır. Umarız Kent Konseyi bu duruma da eğilir ve yöneticilerin bu konuda adım atmalarını sağlayacak kararlar alır.

Gümüşhane29
Gümüşhane29 - 1 ay Önce

Kaldırımları işgal eden çay ocakları ve cadde ortasına ,kaldırımlara sandalye atan erkekler. yolda yürürken zikzak çizmekten yorulduk. hiçbir ilde böyle bir durum yok. acilen yetkililerin bu duruma bir el atmaları gerekiyor. cadde ve sokaklar sadece erkeklere ait değil. gümüşhaneli bayanlar olarak bu durumdan şikayetçiyiz. resmen insanlar podyumda yürür gibi hissediyor. yeter artık

SIRADAKİ HABER