Kent ormanı yolunda asfalt çalışması başladı

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in kent merkezine çok yakında olmasına karşın yolunun bakımsız olması nedeniyle kamuoyunda tepkilere neden olan Kent Ormanının yoluyla ilgili girişimleri sonuç verdi ve yolda asfalt çalışmaları başladı.

Kent ormanı yolunda asfalt çalışması başladı

Geçtiğimiz günlerde yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme gelen konuyu kurumların işbirliğiyle çözülerek yapılması talimatını veren Vali Tanrısever, Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet Aşık’la görüşerek destek istemişti.

Karayolları ekiplerinin Bayburt’taki çalışmalarını tamamlamasının ardından dün itibariyle Kent Ormanı yolunda çalışmalar başladı. 

Çamlıca TOKİ çıkışından yol ayrımına kadar olan bölgede yama ve serme çalışması yapacak olan ekipler yolun hendek temizliği ve bazı noktalarında altyapı çalışmaları da gerçekleştirdikten sonra birkaç gün içerisinde asfalt serim işlemine başlayacak.

İl Özel İdaresi ve Gümüşhane Belediyesi’nin de iş makinesi ve ekipman desteği verdiği çalışmanın bir hafta sürmesi bekleniyor.

Asfalt çalışmasının başlaması nedeniyle ekipleri ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceleyen Vali Tanrısever, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Karayolları ekiplerimizin Kent Ormanı yolunda başlattığı asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek, Karayolları Şube Şefimiz Osman Sarıgün’den bilgi aldık.  Diğer kurumlarımızın da katkı sağladığı bu çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımızın Kent Ormanı'na konforlu bir şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla arkadaşlarımıza gerekli talimatlarımızı ilettik ve kolaylıklar diledik” ifadelerini kullandı.

Vali Tanrısever, geçtiğimiz hafta yapılan İl Encümeni toplantısında bu yolla ilgili “Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü ekipleri şuan Bayburt bölgesinde. Oradaki işleri biter bitmez ilimizde yıllardır kanayan yara durumundaki Kent Ormanı yolunun sathi kaplaması işine hemen başlayacak. Yolun 5 kilometrelik kısmı girişimlerimiz sonucunda Karayolları ekipleri tarafından en kısa zamanda yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Karayolları Bölge Müdürümüz Mehmet Aşık başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.


 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER