Kırmızı’nın galası yapıldı

Kırmızı’nın galası yapıldı

Gümüşhane Üniversitesi tarafından çekilen “Kırmızı” Belgesel filminin gala törenini yapıldı

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen, yönetmenliğini Abdurrahman Demir'in üstlendiği, 9. TRT Belgesel Ödülleri'nde Finalist ve Uluslararası Rofife Kısa Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü kazanan "Kırmızı" belgesel filmin galası yapıldı. Filmin gala törenine katılım yoğun oldu.

Kırmızı belgesel filminin Yönetmenliğini Gümüşhane Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Abdurrahman Demir, Yardımcı Yönetmenliğini Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Elif Türten yaptı. Filmin Görüntü Yönetmenliğini Gümüşhane Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Caner Özarslan ve Gümüşhane Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Hasan Erdoğmuş birlikte gerçekleştirdi. Filmin Senaristliğini ise Gümüşhane Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 4. sınıf öğrencisi Merve Özyürek üstlendi. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan galaya öğrenciler ve akademisyenler katıldı.
 
Belgesel filmin izlenmesinin ardından moderatörlüğünü Merve Özyürek'in yaptığı söyleşi başladı. Misafirlere geldikleri için teşekkür ederek söze başlayan film ekibi, üçüncü filmlerini çekmekten dolayı yaşadıkları mutluluğu dile getirdi. Konya'da yaşayan 65 yaşındaki Sultan Özcan'ın hayatını anlatan belgesel filmin yönetmeni Abdurrahman Demir, "Konya'da  sürekli kırmızı giyen ve tek başına yaşayan Sultan Özcan evliliğinde çocuğunun olmaması yüzünden kocası tarafından boşanmış. Boşandıktan sonra günlerce yatağa düşen ve psikolojisinin bozulmasına varacak dereceye kadar üzüntü yaşamış. Kocasının ona çok yakıştırdığı kırmızıyı sürekli giyerek kendini avutmaya çalışmış yıllarca. Kocasının vefat ettiğini bildiği  halde onun geri dönme umuduyla yaşıyor ve kırmızıyı giymeye devam ediyor." açıklamasını yaptı.  
 
"Filmimiz daha iyi yerlere gelecek"
 
Sözü alan Görüntü Yönetmeni Hasan Erdoğmuş, "Sultan teyzemiz önyargıyla yaklaşılan birisi ama çok iyi niyetli bir insan. Kocasına duyduğu aşktan dolayı psikolojik sorunlar yaşamış. Kocasına tek kötü söz söylemiyor, hiçbir şekilde beddua etmiyor. Bunun nedeni ise onu hala bekliyor olması. Onun yaşadığı bize gerçek aşkı anlatıyor. Filmin çekim aşamasında çok zorluk çektik. Çok kar yağışı vardı ama bu durum filmimize ayrı bir değer kattı. Daha güzel kareler almamızı sağladı. Soğuktan ellerimizi hissetmediğimiz anlar da oldu. Buna rağmen ekip arkadaşlarımla iyi bir belgesel film ortaya çıkarmaya çalıştık. İnanıyorum ki filmimiz daha iyi yerlere gelecektir. Bize her konuda destek veren ve yanımızda olan Öğr. Gör. Burak Türten ve Arş. Gör. Elif Türten hocalarıma hem kendi hem de ekip arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum." dedi.
 
Filmin danışmanlığını yapan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Burak Türten, "Belgesel film çekmek oldukça zordur. Belgeselde yaşanan duyguyu vermek çok önemlidir. Emek verildiği sürece, başarı elbette gelecektir. Hepinizi canı gönülden kutluyorum. Hepinizle gurur duyuyorum." dedi.


Haber: Seden Elter
Fotoğraf: Tolunay Tekmek & Zeynep Kaya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER