Köprülü, “Siyasiler önümüzdeki 40 günlük dönemde, tanıtımlarına ilişkin reklamları bilbordlara değil, kendilerine ücretsiz haber yapan kurumlara vererek, sektörün yaşamasına katkı sağlamış olur” dedi.
Yerel basının çok hayati bir görevi yerine getirerek halkın doğru haber almasına katkıda bulunduğunu belirten Köprülü, “Bunun devam etmesinin yegane yolu, ekonomik bağımsızlığın elde edilmesidir. Ekonomik bağımsızlıklarını elde edemeyen basın kuruluşlarının, özgür ve özgün yayın yapma imkanı yoktur. Önümüzde seçim süreci var. Bizler gazetelerimizde ve internet sitelerimizde, siyasetçinin topluma açılması imkânını tanırken, geçtiğimiz seçimlerde siyasetçilerimizin birçoğu tanıtım konusunda açık hava mecralarını kullanmayı tercih ettiler. Haberi biz yapıyoruz ama topluma açılma konusunda bilbordlara verilen reklamlarla kaynakların başka yerlere aktarımı söz konusu. Reklam kampanyalarını yürütürken, kendilerini topluma açan medya kuruluşlarına, bu borçlarını ödemeleri, hem vefa hem de faaliyetlerin sağlıklı yürütülmesi açısından bir zaruriyettir. Siyasiler önümüzdeki 40 günlük dönemde, tanıtımlarına ilişkin reklamları bilbordlara değil, kendilerine ücretsiz haber yapan kurumlara vererek, sektörün yaşamasına katkı sağlamış olur" ifadelerini kullandı.
Açıklamasının son bölümünde, bazı kamu kurumlarında bürokratların farklı yollarla ilanların yerel gazetelerde yayınlanmasından imtina ettiğini dile getiren Köprülü, “Bu ilanların yayınlanma sebebi, rekabetin ve kamu yönetiminde açıklığın sağlanmasıdır. Bürokratlar bir ilanın yayınlanmasından kaçarken belki kamunun 100 bin ya da 1 milyon lira zararı gibi bir duruma yol açmış olabiliyor. 195 sayılı BİK Kanunu uygulamak veya içini boşaltmak yönünde adım adan, mevzuatı ve tebliğlerini uygulamaktan imtina eden kamu görevlileri hakkında, 'görevi imal' suçundan soruşturma açılması gerekir" açıklamalarında bulundu.
Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 17:01