Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,2977 %0.01
44,9979 %0.05
4.241,84 % 0,12
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Köy Yollarına 1.170 Beton Büz

Köy Yollarına 1.170 Beton Büz

Gümüşhane İl Özel İdaresinin, 321 köyün 4 bin 124 kilometrelik yol ağında kullandığı büzleri tek başına merkeze bağlı Kale köyünde ki tesis karşılıyor.

380
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane İl Özel İdaresinin, 321 köyün 4 bin 124 kilometrelik yol ağında kullandığı büzleri tek başına merkeze bağlı Kale köyünde ki tesis karşılıyor.

Köy yollarının yapım, bakım ve asfalt çalışmaları sırasında ihtiyaç görülen yerlerde kullanılan beton büzlerden bu yıl içerisinde bin 170 adet üretildiğini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, tesisin 5 kişi ile işletildiğini söyledi.

Günlük 75 adet üretim kapasitesine sahip olan tesisin fabrika gibi çalıştığını belirten Akdoğan, iş mevsiminin başlaması ile birlikte üretime başlayan tesisin kış aylarına kadar sürekli çalıştığını söyledi.

Tesiste 60, 80 ve 100 santimetre çapında büz üretildiğini kaydeden Akdoğan, en fazla üretimin ise ihtiyaca binaen 60 santimetre çaplı büz olduğunu söyledi. Akdoğan, “Ürettiğimiz büzleri köy ve yayla yollarında kullanıyoruz. İlçelerden gelen taleplerle birlikte program dahilinde üretim yapıyoruz. Yaptığımız yolların uzun ömürlü olması için mutlak suretle çevre sularını tahliye etmemiz gerekiyor. Bu noktada üretilen bu büzler sayesinde yollarımıza su geçişleri yaparak koruyoruz. Büyük çapta ürettiğimiz büzleri ise küçük menfez gerektiren noktalarda kullanarak ilk etapta sorunları aşıyoruz.” dedi.

Büz üretimiz için yıllık ortalama 100-120 ton arası çimento aldıklarını dile getiren Akdoğan, bu yıl 40, 50 ve 60 santimetrelik plastik boru alternatifini denediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek, “Bu yıl bizim ürettiğimiz çaplarda plastik borular alarak denedik ve olumlu sonuçlar aldık. Bu şekilde hem zaman hem de işgücünden tasarruf ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda plastik boru kullanım oranını artırmayı planlıyoruz.” diye konuştu.
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *