Libya'nın tur operatörleri Gümüşhane’de

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Libya’da faaliyet gösteren tur operatörlerini tarihi Süleymaniye Mahallesinde ağırladı.

Libya'nın tur operatörleri Gümüşhane’de

Trabzon Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) organizasyonunda Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen programda Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Rize illerinde seyahat acentelerine destinasyon tanıtımı yapılacak.

Ordu’yu gezen Libya’da faaliyet gösteren tur operatörleri geldikleri Gümüşhane’de de tarihi ve turistik mekanlarda ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Heyeti kentin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesindeki uygulama otelinde ağırlayarak görüşmeler gerçekleşitren Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, “Gümüşhane turizm potansiyelini artırmak, gelen ziyaretçi çeşitliliğini artırmak için her koldan çalışmaya devam ediyoruz. Sadece körfez ülkeleri değil, Libya, Çin gibi ülkelere de ulaşmak istiyoruz. Bunun için turizm acenteleriyle, sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapıyoruz. Gümüşhane olarak çok büyük bir turizm potansiyelimiz var. Bu turizm potansiyelini değerlendirip Gümüşhane insanının sosyo kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak için çalışıyoruz” dedi.

Trabzon Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) başkanı Murat Çavga ise acente yetkililerinin Karadeniz’in doğasına hayran kaldıklarını ve Libya vatandaşlarının Karadeniz’i bilmediklerini, etkin bir tanıtımla Karadeniz bölgesine yoğun bir talep olacağını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER