Lisansüstü Eğitim Enstitüsü büyüyor

Gümüşhane Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2 yeni ana bilim dalında tezli yüksek lisans ve 3 tezsiz yüksek lisans programı açılmasıyla büyümeye devam ediyor.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü büyüyor

21.05.2021 tarihi itibarıyla kapatılan enstitülerden aktarılan 31 Ana Bilim Dalında 13 doktora, 30 tezli yüksek lisans ve 4 tezsiz yüksek lisans programı ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 28.08.2024 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararıyla Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı’nda Tezli Yüksek Lisans programları da açılmıştı.

Aynı kararla Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İktisat, uluslararası ilişkiler ana bilim dallarında da tezsiz yüksek lisans programları da açıldı ve ilerleyen dönemlerde öğrenci alımı gerçekleştirilecek.

2021 yılı itibariyle YÖK kararıyla Yapay Zekâ ve Akıllı Sistemler Tezli Yüksek Lisans, Sosyoloji Tezli Yüksek Lisans, Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans programları, 2022 yılında ise Yönetim ve Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalına bağlı Yönetim ve Bilişim Sistemleri Tezli Yüksek Lisans programı, doktora programlarında da 2022 yılı içerisinde Harita Mühendisliği Ana Bilim Dalına bağlı Harita Mühendisliği Doktora programı ve İktisat Ana Bilim Dalına bağlı İktisat programı açılarak gelişimini sürdüren enstitü sürekli büyüme ve gelişim hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. 

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde yeni programların açılmasıyla birlikte toplamda 36 tezli yüksek lisans programı, 7 Tezsiz Yüksek Lisans programı ve 15 doktora programında eğitim-öğretim faaliyetleri yürütülecek.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Serhat Dağ, enstitü bünyesinde 37 anabilim dalında 36 tezli yüksek lisans, 7 tezsiz yüksek lisans ve 15 doktora programında toplam 2 bin 464 öğrencinin kayıtlı olarak lisansüstü eğitimine devam ettiğini belirterek, “Bilime, üniversitemize ve ülkemize katkı sağlamak adına lisansüstü eğitimde elde edilen bu niceliksel artışın niteliğe de yansıması gayreti içerisindeyiz. 2023-2024 eğitim- öğretim yılında 18 doktora mezunu verdik. Doktora mezun sayısındaki bu artışın Üniversitemizin kendi öğretim üyesini yetiştiren bir kurum olma yolunda da umut verici bir gelişme olduğunu vurgulamak isterim. Şuan itibariyle açılan program sayımızın yanında iki doktora programımız da Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nda değerlendirme aşamasındadır” dedi.

Enstitünün gelişimi hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “Yeni açılan programlar ve artan öğrenci sayısı, akademik hedeflerimize ulaşma yolunda attığımız önemli adımlardır. Lisansüstü eğitim, bilimsel araştırmaların ve yeniliklerin temelini oluşturur; bu nedenle enstitümüzün güçlü bir şekilde büyümesi, üniversitemizin ve ülkemizin geleceği için büyük bir anlam taşımaktadır. Gümüşhane Üniversitesi olarak, tüm programlarımızda kaliteli eğitim anlayışını benimseyerek, akademik dünyada daha etkin bir rol oynamayı hedefliyoruz. Yeni programlarımızla birlikte eğitim olanaklarını artırmak, öğrencilerimize geniş bir perspektif sunmak için çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Bu vesileyle de Enstitümüzün gelişimine katkı sağlayan, emek veren başta Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Doç. Dr. Serhat Dağ olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER