MHP ‘Askıda 9 Gülek Buğday Projesi’ni başlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin başlatığı, dar ve sabit gelirli insanlara katkı sağlamak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek için "Askıda 9 Gülek Buğday Projesi"nin Gümüşhane ayağı Kelkit’te başladı.

MHP ‘Askıda 9 Gülek Buğday Projesi’ni başlattı

Kelkit pazar meydanında düzenlenen etkinlikte konuşan MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başlattığı "Askıda 9 Gülek Buğday" kampanyasına destek olabilmek için ilçedeki üreticilerinden 6 tonun üzerinde buğday satın aldıklarını söyledi.

Gümüşhane ve Kelkit Ziraat Odalarıyla koordineli bir şekilde kampanyayı başlattıklarını ifade eden Milletvekili Küçük, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Liderimiz Devlet Bahçeli öncülüğünde emir ve talimatlarıyla başlatılan askıda buğday programını biz de Gümüşhane’de Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımız, Gümüşhane Belediye Başkanımız, Köse Belediye Başkanımız, Torul Belediye Başkanımız, ArzularKabaköy Belediye Başkanımız, Yeşilbük Belediye Başkanımız, Söğütlü Belediye Başkanımız, Deredolu Belediye Başkanımız, Ünlüpınar Belediye Başkanımız, Özkürtün Belediye Başkanımız, Gümüşgöze Belediye Başkanımız olmak üzere 10 Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisi üyelerimiz, İlçe Teşkilatımız ile birlikte liderimizin kampanyasına destek vermek için Gümüşhane Kelkit İlçemizden ses veriyoruz” dedi. 

Bu kampanyada önceliklerinin sıkıntılar yaşayan çiftçilerin şu andaki durumuna dikkat çekmek olduğunu ifade eden Küçük, “İkincisi üreticimizi desteklemek. Üçüncüsü dar gelirli vatandaşlarımıza buradan Genel Başkanımızın hediyesi olarak bu unları ulaştırmaktır. En önemlisi Türk milleti zor günlerden geçerken birlik ve beraberlik duygusunu yaşatmak, yarınlara aktarmak. Biz millet olarak zor günlerde bir araya gelmesini başarmış, becermiş bir milletiz. Bütün belediye başkanlarıma, il başkanıma, MHP teşkilatına, Ülkü Ocakları başkanıma çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Liderimizin sözü bize talimattır, emirdir. Gümüşhane’de bütün hemşerilerimize belediye başkanlarımızın huzurunda, teşkilatlarımızın huzurunda bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum. Bu programımızda Kelkit Ziraat Odası Başkanımız, Gümüşhane Ziraat Odası Başkanımız bize çok destek oldular. Birlikte organize ediyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz hep beraber 6 Tonun üzerinde un topladık. “Askıda 9 Gülek Buğday” kampanyası kapsamında 9 Kile buğdayı hesaplayarak bu hesaba göre un alıyoruz. O unu da Ziraat Odalarımızın öncülüğünde buradaki üreticilerimizden tedarik ediyoruz. Şu an için 6 tonu geçtik, daha da artacağını umuyorum. Kampanyamıza destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Yapılacak hayırların kabul olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Projeye aldığı 3,5 ton unla en büyük katkıyı sağlayan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ise “Liderimizin sözü bizim için talimattır. Ancak liderimiz bir sözü söylerken, bir icraat ortaya koyarken siyasi kaygılarla değil, ülkenin geleceğini yarınlarını düşünüp ve kadim tarihimizden aldığı derin bilgiler ile geleceğe ışık tutar” dedi. 

Bu coğrafyada yaşamanın çok zor olduğunun altını çizen Başkan Başer, “Bu coğrafya tarihte 25 medeniyete mezar olmuştur. Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olmuştur. Bu bedel zaman zaman kanla, terle, şehitle olur zaman zamanda bu ülkede yaşayabilmek için kaynakları yoğun bir şekilde savunmaya aktarmak durumunda kalırız. Tarihin ilk yazılı anlaşmasını yapan Hititler bugün bu topraklarda yok. Tarihte parayı ilk bulan Lidyalılar bugün bu topraklarda yok. Dolayısıyla biz bu topraklarda yaşamak için önemli ölçüde bir kaynağımızı Milli Savunmaya aktarmak durumunda kalıyoruz. Onun için bu kaynaklar vatandaşın diğer hizmetlerinden alınıp güvenlik hizmetlerine veriliyor. Zaman zaman vatandaşımız bu sebeplerle ekonomi k sıkıntı çekmek durumunda kalıyor. Bugün gerek coğrafyamızda, gerek dünyamızda maalesef kargaşanın olduğu, güvenlik sıkıntılarının olduğu, haritaların yeniden çizilmek durumunda kalındığı bir devirdeyiz. Ülkemizde deprem oldu. Asrın felaketi, savaşlar, pandemi derken ekonomimiz maalesef istenilen seviyede değiliz. Onun için vatandaşımıza bir nebzede olsun nefes aldırma adına Genel Başkanımızın ortaya koyduğu bu kampanyaya bizler yürekten katılıyoruz. Bende Gümüşhane Belediye başkanı olarak kampanya dahilinde 3,5 ton un alarak destek veriyorum. Bu unu Kelkit, Köse ve Şiranlı üreticimizlerden alıp inşallah Ziraat Odaları eliyle de Gümüşhane’mizde halkımıza dağıtacağız. Ramazan ayı geliyor. Genel Başkanımız sağlığına kavuştu. Kendisine uzun ve hayırlı ömürler diliyorum. Her daim bir adım arkasında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER