İlçede daha birçok ilklere imza atan girişimci Bünyamin Şimşek, kurduğu pelet fabrikasıyla orman ürünlerini biyoyakıta dönüştürüyor.
Ormancılık yaptığı dönemlerde kesilen ağaçların atıklarının kullanılmayarak ziyan olduğunu gördüğünü ifade eden Şimşek, bu duruma gönlünün el vermediğini ve bu ürünleri değerlendirmek için sıfırdan pelet fabrikası kurduğunu belirtti.
Girişimci Bünyamin Şimşek, vatandaşların ormanlardan veya atölyelerinden arta kalan orman ürünlerini de belli bir ücret karşısında aldıklarını ve hem ekonomiye hem de geri dönüşüme katkı sağladıklarını dile getirerek zamanla üretim kapasitesini artıracaklarını ve bölgenin biyoyakıt ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.
“Kesmiş olduğumuz ağaçların dalları, budakları ormanda kalıyor ve yok oluyor”
Biyoyakıtın bölgeye de çok büyük kazançları olacağını dile getiren Şimşek, “Birkaç yıl önce ben orman ihaleleri, çam ihaleleri aldığım zaman orman kesimlerinde şunu gördüm, kesmiş olduğumuz çam ağaçlarının dalı ve budağı ormanlarda kalıyor ve yok oluyor. Biz bunları üretime ve ekonomiye nasıl katarız, nasıl değerlendiririz diye düşündüm. Daha sonra yakın bir ilde ben bu pelet fabrikasını gördüm. Oradan almış olduğum tecrübelerle biz bunları biyoyakıt olarak, ürün olarak ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz. Biz atölyelerde atık kalan, kapaklar, talaşlar ve ormandan da kesilen ağaçların döküntülerini toplayıp belirli bir ücret karşılığında getiriyoruz. Atölyelerimizde bunlara işlem uygulayıp toz haline getirip pelet şekline çeviriyoruz. İleride kapasite artırımına gideceğiz bölgemize, köylümüze, halkımıza gerçekten çok büyük katkısı olacaktır. İnsanlarımız ormanlarda kalan artıklarını bundan sonra toplayıp araçlarıyla getirip, belirli bir ücret karşılığında bize verebilirler” dedi.
Bunyamin beyi kutluyorum.ilimizin ihtiyacı olan bir tesis kurdu başarılar dilerim.