Prof. Dr. Kenan Aydın'dan "Turizm Kafası" çağrısı

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Onursal Başkanı Prof.Dr. Kenan Aydın, kente gerek yerli gerekse de yabancı turisti çekebilmek için herkesin “Turizm kafası” bilincinde olması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Kenan Aydın'dan "Turizm Kafası" çağrısı

GÜSİAD tarafından düzenlenen toplantıda kentin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesi için 25 yıldır çaba gösterdiklerini kaydeden İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı, Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı (GÜKAV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Aydın, dün gece Süleymaniye Uygulama Otelinde kaldığını ve çok mutlu olduğunu anlattı.

Süleymaniye'nin Safranbolu ve Beypazarı gibi önemli bir turizm noktası olabileceğini belirterek otel için emeği geçenlerin hepsine teşekkür eden Aydın, “Çok güzel bir otel yapıldı. Arkasında konak, arkasında hamam var. Oradaki Sarı Mektebin inşaatına da başlanmış. Türkiye'de yani bir Safranbolu, bir Beypazarı'ndan sonra Süleymaniye gerçekten bir turizm noktası olacak. Buna hepimiz inanalım. Bununla gurur duyalım. Ben şahsen çok gururlandım ve emeği geçenlerin hepsine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bunları görünce gerçekten çok mutlu olduğumu söylemek isterim. Daha turizmde gidilecek yol var ama bu bile çok önemli” dedi.

“Turizm kafasının olması gerekiyor”

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde yaşadıklarını anlatarak Gümüşhane’de “Turizm kafasının” olması gerektiğini vurgulayan Aydın, “Yani bizim buraya turist çekebilmemiz için gerek yerli gerekse de yabancı turisti çekebilmemiz için o bilinçte olmamız gerekir. Beypazarı’nda Turizm okulundan hocalar getirilerek esnafa eğitim verildi, bir turizm bilinci kazandırıldı. Topyekun bir turizm bilinci. Gelen turiste nasıl davranmamız gerekiyor? Bütün bunları dikkate alarak bizim yapabileceğimiz eğitim ve turizm. Eğitim de üniversite kulvarında gidiyor. Biz onun daha da bilimsel olarak kendisini geliştirmesi için akademisyenlerinden, araştırma görevlerine kadar, öğrencilerine kadar hepsini desteklememiz lazım. Turizmde de bu turizm varlıklarımızın hak ettiği yeri bulabilmesi için turizm kafasına sahip olmamız gerekiyor” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER