Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi, Karaçukur Mahallesi İncirli Mevkii, Araköy köyü karşısında 22 Nisan tarihinde büyük bir gürültüyle meydana gelen heyelan alanında bilim insanları tarafından yerinde gözlem, ölçüm ve incelemeler yapıldı.
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oktay Yıldız’ın davetiyle bölgeye gelen KTÜ Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi heyeti, Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleriyle birlikte ileri görüntüleme cihazlarıyla sahada incelemeler yaptı.
Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız, KTÜ Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Arzu Fırat Ersoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Zekai Angın, Doç. Dr. Ali Erden Babacan, Gümüşhane Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Serhat Dağ, Coğrafya Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Işık ile yine KTÜ Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışma grubu üyelerinden İnşaat Yüksek Mühendisi Enes Kılıç ve Orman Yüksek Mühendisi Ali İpek’ten oluşan ekiple birlikte bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.
Rektör Yıldız, Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü olarak jeolojik, jeomorfolojik ve klimatolojik (iklimsel) unsurlar nedeniyle meydana geldiği düşünülen heyelanla ilgili ayrıntılı raporun heyet tarafından hazırlanarak ilerleyen günlerde kamuoyunun bilgisine sunulacağını söyledi.
GÜMÜŞHANE ÜNV. EKİBİNİN REKTÖRÜMÜZLE HEYELAN SAHASINDA OLMASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAPMASI ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLMUŞTUR.
İŞTE SİZE TEORİK BİLGİLERİN ALANDA,SAHADA UYGULAMA FIRSATI.