Saha uygulamalarıyla öğrencilere yörenin kültürel ve turistik potansiyellerini gösteren Turizm Fakültesi bu yıl da saha uygulama gezilerine hız kesmeden devam ediyor. Turizm Rehberliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen gezinin ilk durağı Çağlayandibi Şelalesi ve Örümcek Ormanları Tabiatı Koruma Alanı ve Kürtün Baraj Tatil Köyü oldu.
Turizm Fakültesi öğretim elemanları Doç. Dr. Uğur Akdu, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Çalık, Dr. Öğr. Üyesi Eray Polat, Öğr. Gör. Sedat Taş ve bölüm öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen gezilerde Turizm Rehberliği bölümü öğrencilerinin araç içi uygulama, tur grubuna hitap etme, etkili iletişim kurabilme, toplum önünde konuşabilme ve bölge hakkında bilgi aktarabilme becerilerinin yanında Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerinin ise Deniz Ürünleri ve Pişirme Teknikleri konusunda uygulama becerilerinin artırılması amaçlandı.
İlk durak olan Çağlayandibi Şelalesi’nde Turizm Rehberliği bölümü öğrencileri öncelikle bölge hakkında sunumlarını yaptı. Şelale ziyaretinin ardından gerçekleştirilen örümcek ormanları anıt ağaç ziyaretleri sırasında Doç. Dr. Uğur Akdu ilk olarak bölge, akabinde Öğr. Gör. Sedat Taş da bölge ve ekoturizm uygulamaları hakkında bilgiler paylaştı. Dr. Öğr. Üyesi İsmail Çalık ise özellikle çevresel kaynakların sürdürülebilirliğinin sağlanmasının neden önemli olduğu hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin bölge hakkında İngilizce ve Türkçe anlatımlarıyla birlikte saha uygulaması başarılı bir şekilde sona erdi.
Kürtün Baraj Tatil Köyü’nde ise Executive Chef Bayram Soysal tarafından Deniz Ürünleri ve Pişirme Teknikleri konusunda bir workshop etkinliği yapıldı. Bayram Soysal, etkinlik sırasında deniz ürünlerinin seçimi ve porsiyonlanması, ayıklama, filetolama ve ürün çeşidine göre pişirme teknikleri hakkında temel bilgiler verdi. Dr. Öğr. Üyesi Eray Polat, öğrencilerimizin bu tarz etkinlikler vasıtasıyla uzman şeflerle bire bir temas kurarak hem bilgi ve becerilerini artırma hem de iletişim ağlarına yeni kişiler ekleyerek kendilerini geliştirme imkânına kavuştuklarını ifade etti.
Öğrencilerin yerinde ve uygulama yaparak deneyim kazanmalarına imkân sağlayan saha uygulama gezileri hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Geçen yıl aralıksız bir şekilde Gümüşhanemizin turizm ve kültür destinasyonlarına öğrencilerimizi götürerek, yöre hakkında bilgi ve tecrübe edinmelerini sağladık. Bu yıl da aynı şekilde bu saha uygulama gezilerimiz devam ediyor. Öğrencilerimiz bu geziler sayesinde hem ders kapsamında uygulama yapmış oluyor hem de yöre hakkında önemli geri bildirimlerde bulunuyorlar. Çok keyifli ve bol uygulamalı bir gezi olduğuna inanıyorum. Bu amaçla da öğrencilerimize bu imkânı sağlayan başta Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya olmak üzere, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü hocalarımızı kutluyorum. Ayrıca öğrencilerimize düzenlediği workshop etkinliği ile katkıda bulunan Executive Chef Bayram Soysal’a da teşekkür ediyorum.”