Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus+ Programı kapsamında hazırlanan, İtalya Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve Merkez Atatürk Ortaokulu’nun ortak olduğu, yaklaşık 1,5 yıldır uygulanan AB projesinin tanıtım ve yaygınlaştırma toplantısı yapıldı.
Onbir Kardeşler Restoranda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, İbrahim Taş, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus+ programı alanında uygulanan “Skills for school professionals against cyberbullying events” isimli projenin tanıtımı Merkez Atatürk Ortaokulu proje ekibinde araştırmacı olarak görev yapan Şenol Doruk ve proje koordinatörü okul müdürü Serdal Şeker tarafından yapıldı.
İtalya, Hollanda, İspanya, Portekiz ve Türkiye’nin ortaklığında uygulanan projede elde edilen sonuçlar, fikri çıktılar ve yapılan faaliyetler katılımcılara aktarıldı.
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Özellikle 2023 vizyonu içerisinde eğitimin niteliğine ve insana dair vurgunun tam şekilde ortaya çıktığını görüyoruz. Bu noktada yaptığımız il ve ilçe çalıştaylarımızda da bu boyutun öne çıktığını hep beraber gördük. Bu tür Avrupa birliği projeleri ile Avrupa’da ve paydaş ülkelerdeki konularda ortak tecrübe alanlarını Ülkemize, İlimize ve okulumuz özeline indirgemiş oluyoruz. Ben bu noktada bu proje çalışmasına dahil olan okullarımıza okul müdürlerimize çalışan öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
“Burada Emek ve Çaba Var”
İkinci dönemin bir taraftan akademik sınavların yoğunlaştığı bir taraftan TUBİTAK fuarları ve araştırma fuarlarının öne çıktığı bir dönem olacağını söyleyen Doğan, “Birinci dönemi hem eğitim öğretim faaliyetlerimizin bütünlüğü ile ilgili hem yaptığımız çalışmalardaki mevcut durumumuzla ilgili bir değerlendirme sürecinin yapılmasını rica ediyoruz. Özellikle burada bir emek ve çaba var. Siber zorbalıkla oluşan açık kaynaklardaki bilgi birikimimizin hedef kitle olan öğrencilere ulaştırılması belki velilerle paylaştırılmasını uygun olacağını düşünüyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Proje ekibinde araştırmacı olarak görev yapan Şenol Doruk ise yaptığı açılış konuşmasında, teknolojik ilerlemelere paralel olarak bilgi ve iletişim teknolojileri araçlarının kullanımının gençler ve çocuklar arasında da hızlı bir şekilde yaygınlaştığını, bu iletişim araçlarının sayısız faydasının yanında bazı olumsuzlukları beraberinde getirdiğini ve bu olumsuzlukların başında son dönemlerde çok yaygın olan siber zorbalık yer aldığını, ülkemizde yapılan araştırmalarda siber zorba davranışların oldukça yaygın olduğunu belirtti. Doruk, SPACE projesinin öğretmenlerin siber zorbalıkla ilgili farkındalıklarını artıracağını aynı zaman siber zorbalıkla mücadele etme becerisi kazandıracağını söyledi.
Daha sonra Uzman Psikolojik Danışman Burak Aydın, siber zorbalık konusunda katılımcılara sunum yaptı.
Toplantı okul müdürü aynı zamanda projenin yürütücüsü olan Serdal Şeker’in teşekkür konuşması ile sona erdi.