Taşeron işçiler sendikalaşıyor

Hak-İş’e bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Gümüşhane’de Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı taşeron işçilerle bir araya gelerek 6552 sayılı toplu iş sözleşmesi yasası hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Taşeron işçiler sendikalaşıyor
Hak-İş’e bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Gümüşhane’de Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı taşeron işçilerle bir araya gelerek 6552 sayılı toplu iş sözleşmesi yasası hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

İşçilerin çeşitli teşvik primlerinden yararlanmaları için sendikaya üye olmalarının gerekliliğine vurgu yapan Sert, “Sendikaya üye olan işçilerin maaşlarında en az 250-300 TL artış öngörülüyor, işçiler çalıştığı süre kadar kıdem tazminatı hakkına kavuşuyor” dedi.

6552 sayılı yasanın taşeron işçilere iş güvencesi getirdiğini belirten Sert, “Bugün taşeronlaşmanın en büyük panzehiri sendikalaşmaktan geçiyor. Sendikalı olursak taşeronluk olayını bir bakıma çözmüş oluruz. Bugün kadroluların maaşları toplu sözleşme yaptıklarından dolayı yüksek. Toplu sözleşme süreçlerinde ücret zamlarınız, en azından iki tane ikramiyeniz olacak. Sosyal haklarınız, eğitim yardımlarınız olacak. Yemek, yol parası, aile yardımları olacak. Bunları inşallah toplu iş sözleşmelerine koyacağız” dedi.

Çıkarılan yasayla beraber taşeron işçilerin geriye dönük kıdem tazminatı almalarının da önünün açıldığını kaydeden Sert, “Son iş yeriniz de kaç yıl çalışmışsanız geriye dönük o tazminatlarınızı alacaksınız. Orada bir hak kaybınız da yok. Fakat sendikaya üye olmayan arkadaşlarımız toplu iş sözleşmesinden doğan farklardan imza tarihinden sonra geçerlerse geriye dönük yararlanamayacaklardır. bundan yararlanamayacak. Üye olmayan arkadaşlarımızın bir an önce bu haklardan yararlanabilmeleri için üye olmaları gerekiyor” dedi.

Taşeron işçilerinin kadro beklentileri hakkında da açıklamalarda bulunan Sert, tüm çalışanların kadroya geçirilmesi taraftarı olduklarını kaydederek temizliği yapan da, bakım elemanlığı yapan da Aile Sosyal Politikalar’da çalışanların hepsinin kadroya geçirilmesi gerekir. Bakım elemanı kadro aldı fakat temizliği yapan kardeşimiz almadı. Burada nasıl bir barışı sağlayacağız” diye konuştu.

Toplantının ardından Devlet Sert, beraberinde Hak-İş İl Temsilcisi Yaşar Filiz Bozkır ve Hak-İş Sendikası Trabzon Şubesi Sekreteri Engin Erbaşaran gazetemiz Gümüşkoza’ya ziyarette bulundu. Gazetemiz Genel Müdürü Hüseyin Çelik ile bir süre sohbet eden Sert, sendikaya yapılan kayıtlarla da ilgili bilgi verdi. Sert, Gümüşhane’de Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürüğü’ne bağlı 45-50 taşeron işçinin sendikaya kaydını yaptırdığını ifade etti.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER