Taşköprü’de ‘emek’ Zengin’e birincilik getirdi

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) tarafından Vakıf Katılım'ın sponsorluğunda düzenlenen ‘Yaşayan Vakıf Eserleri’ fotoğraf yarışmasında Gümüşhane’nin ödüllü fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin’in ‘Emek’ adlı fotoğrafı birinci oldu.

Taşköprü’de ‘emek’ Zengin’e birincilik getirdi

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) tarafından Vakıf Katılım'ın sponsorluğunda düzenlenen ‘Yaşayan Vakıf Eserleri’ fotoğraf yarışmasında Gümüşhane’nin ödüllü fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin’in ‘Emek’ adlı fotoğrafı birinci oldu.

Fotoğrafların Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tanınan vakıf eserleri arasında yer almasının gerektiği yarışmada ülke genelinden binlerce fotoğraf yarıştı.

Medeniyetler beşiği zengin Anadolu coğrafyasından çok sayıda fotoğrafçının katıldığı yarışma sonucunda ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödülleri olan Gümüşhaneli fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin’in tarihi Taşköprü yaylasına adını veren köprüde çektiği “Emek” adlı fotoğrafı birinci seçildi.

Kendisine birincilik getiren fotoğrafı Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yağmurdere vadisinde yer alan ve bölgedeki 105 yaylanın merkezi durumundaki Taşköprü yaylasına adını veren 558 yıllık Taşköprü köprüsünde çektiğini anlatan Zengin, “Fotoğrafı Kasım ayında Taşköprü yaylasında tesadüfen denk geldiğimiz ve çobanlık yaparak hayatını sürdüren Emrullah Türk’ten rica ederek denizden 2 bin 140 metre yükseklikte bulunan ve 1461 yılında Trabzon’un fethi sırasında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırıldığı söylenen Taşköprü köprüsünün üzerinde geçiş yaparken çektim” dedi.

“Bu ödülü daha önce almış olduğum National Geographic ödülünden daha değerli buluyorum”

Yılın ilk kar yağışının gerçekleştiği soğuk bir kasım gününde fotoğrafı çektiğini kaydeden Zengin, “Fotoğrafımın ismini Taşköprü değil de emek koydum. Hem fotoğraftaki modelimizin çok dramatik bir hayatı vardı hem de zor şartlar altında o fotoğrafı çektiğimiz için ismini de emek koyduk. Bu ödülü daha önce almış olduğum National Geographic ödülünden daha değerli buluyorum. Çünkü bu fotoğraf çok zor şartlar altında çektiğim bir fotoğraf. Hak ettiği değeri de bulduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“Gümüşhane’de çekilmiş bir fotoğrafla en üste Gümüşhane’yi yazdırmak çok güzel oldu”

Yarışmada Anadolu ve İstanbul coğrafyasındaki binlerce eserle yarıştığını dile getiren Zengin, “Sonuçta Erzurum’daki, Sivas’taki Selçuklu eserleri, Van, Konya, İstanbul ve diğer şehirlerdeki eserler, camiler, kiliselerin içerisinden Gümüşhane’de çekilmiş bir fotoğrafla en üste Gümüşhane’yi yazdırmak, Gümüşhane sınırları içerisinde bir fotoğraf çekerek bu birinciliği almak ayrıca çok özel oldu. Fotoğrafların yarıştığı eserler da binlerce ziyaretçiyi ağırlayan mekanlardı” ifadelerini kullandı.

“Çok büyük eserlerle yarıştık”

Yarışmaya çok ciddi hazırlanmasına karşın diğer illerdeki tarihi mekanlar, yaşayan vakıf eserlerinin fazla olmasına karşın kendisini çok iddialı görmediğini ifade eden Zengin, "Bu şekilde olması beni çok mutlu etti. Çok büyük eserlerle yarıştık. Bunların içinde Gümüşhane’de Taşköprü ile birinci olmak çok özel. Şehir için sorumluluğumuz yüksek. Hep daha iyisini yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Zengin, yarışmaya gönderdiği fotoğraftaki eseri ispatlamak için yaklaşık 1 ay boyunca belge ve bilgi toplayarak jüriye evraklar gönderdiğini de sözlerine ekledi.


 

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2019, 14:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mecit KURTARAN
Mecit KURTARAN - 5 yıl Önce

Teşekkürler Mustafa Zengin kardeşim. Eline emeğine sağlık. Gümüşhane'mize bu gururu yaşattığın için seni tebliğ ediyorum. Başarılarının devamını dilerim. Bursa'dan saygılar. sevgiler güzel Gümüşhane'me ve güzel insanlarına.

Ozan
Ozan - 5 yıl Önce

Resimdeki iletkenler keşke olmasaydı. O hatları oraya kim çekti. Orjinal eseri korumak için o hatların kaldırılması iyi olur.

Ergin Karaçengel
Ergin Karaçengel - 5 yıl Önce

Tebrik eder, başarıların devamını dilerim.

SIRADAKİ HABER