TKDK başvuruları başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı ilanı yayımlandı. Programın toplam destek bütçesi 80 milyon avro olarak açıklandı.

TKDK başvuruları başladı

IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı ilanı 28 Haziran 2024 tarihi itibarıyla başlarken “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme" başlığıyla duyurulan ilana 81 ilden proje başvuru yapılabilecek.

Başvurular TKDK İl Koordinatörlükleri ve İl İrtibat ofislerinde kabul edilmeye başlanacak. Online Proje Başvuru Sistemi 16 Ağustos 2024 tarihi saat 18.00’da kapatılırken, başvuruların son teslim tarihi 29 Ağustos 2024 saat 18.00’da yapılacak. İkinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 12 ay olarak planlanıyor.

“Verilen emeklerin meyvelerinin toplanma zamanı geldi”

TKDK IPARD III programı 2.çağrı takvimi hakkında açıklamalarda bulunan MÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Cihan Canlı, “Uzun yıllar boyunca TKDK desteklerinden şehrimizin de faydalanabilmesi adına birçok kamu kuruluşu, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmalar yürüttük. Desteklerin ilimizin gelişim ve kalkınması adına çok önemli olduğunu biliyorduk. Bu nedenle kuruluşumuzdan beri ilimizin TKDK kapsamındaki şehirlerarasına alınması adına büyük çaba sarf ettik. Yapılan çalışmalar neticesinde 2024 yılında destek kapsamına şehrimiz de alındı. Geldiğimiz bu noktada verilen emeklerin meyvelerinin toplanma zamanı geldiğini düşünüyoruz. Bunun için de proje hazırlamak ve destekler için başvurmak çok önemli” dedi.

“Bu paket bitkisel üretim, arıcılık, zanaatkarlık, yöresel ürünlerin işlenmesi, balıkçılık, kırsal turizm, makine parkları ve yenilenebilir enerjiyi kapsıyor”

1.çağrı döneminin Nisan ayında başlayarak başvuruların alındığını hatırlatan Canlı, “Şimdi önümüzde 2.çağrı dönemi var. Bu çağrıda desteklenecek sektörler şehrimizi çok yakından ilgilendiriyor. Çünkü desteklenecek faaliyetler bitkisel üretim, arıcılık, zanaatkarlık, yöresel ürünlerin işlenmesi, balıkçılık, kırsal turizm, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarını kapsıyor. Bu sektörlerde şehrimizde birçok firma faaliyette bulunuyor. Dolayısıyla 2.çağrı dönemini çok önemsiyoruz. İlimizdeki tüm girişimcilere ve yatırımlarını geliştirmek isteyenlerin desteklere başvurmalarını bekliyoruz. Bu konudaki detaylı bilgiye Organize Sanayi Bölgemizde bulunan TKDK destek ofisinden ulaşılabilir. Ayrıca bizler de MÜSİAD olarak desteklere başvurmak isteyenlere elimizden geldiğince bilgilerimiz doğrultusunda yardımcı olacağız. Şehrimizin açıklanan 80 milyon avroluk destek paketinden azami oranda faydalanmasını arzuluyoruz” diye konuştu.

“Gümüşhane olarak bu fırsatı en iyi şekilde kullanmalıyız”

MÜSİAD üyelerinden de başvuru yapacak, bunun için hazırlık içinde olanların yanında Gümüşhane’de hazırlık yapan işletmelerin olduğunu ifade eden Canlı, “Tüm yatırımcılara projelerini hazırlamalarını ve çağrı dönemi içerisinde başvurularını vermelerini tavsiye ediyoruz. Yapılacak her yeni yatırım şehrimizde maalesef artarak devam eden işsizliğe bir nebze olsun faydalı olabilir. Şehir olarak kaybedecek zamanımız yok. Piyasada yaşanan ekonomik sıkıntılar en çokta bizim gibi şehirleri etkiliyor. Bu olumsuzlukları en aza indirgemek için devletimizin sunduğu imkanlardan faydalanmak çok önemli. TKDK destekleri de yeni yatırımlar açısından son derece faydalı. Gümüşhane olarak bu fırsatı en iyi şekilde kullanmalı, verilecek hibelerden yararlanarak şehrin ekonomik gelişmesine el birliğiyle katkı sağlamalıyız. MÜSİAD olarak bugüne kadar verilen emeklerin karşılığının alınması adına iş insanlarımızı desteklerden faydalanmaya, yeni projeler yapmaya ve yatırımlarını geliştirmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER