Tozlu Sandıklarınızı Açmaya Hazır Olun

Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi’nin yürüttüğü ‘Unutulmayan Sandıklar Projesi’ ile sanat, kültür ve teknoloji bir araya getirilerek kaybolmaya yüz tutmuş sandık ve el işlemeleri geleneği canlandırılıyor.

Tozlu Sandıklarınızı Açmaya Hazır Olun

Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi’nin yürüttüğü ‘Unutulmayan Sandıklar Projesi’ ile sanat, kültür ve teknoloji bir araya getirilerek kaybolmaya yüz tutmuş sandık ve el işlemeleri geleneği canlandırılıyor.

Kuruculuğunu Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar öğretmeni Derya Öztürk’ün yapmış olduğu e-Twinning  “Unutulmayan Sandıklar ’’ Projesi; Türkiye 8, Azerbaycan 1, Bosna-Hersek 1, Gürcistan 1, İtalya 1, Ukrayna 1 olmak üzere 6 ülkeden toplam 13 okul tarafından eş zamanlı olarak yürütülüyor.

Aralık ayında başlayan proje Şubat ayı sonuna kadar üç aylık bir süreci içeriyor. Proje ile sanatı, kültürü ve teknolojiyi bir araya getirerek günümüz şartlarında kaybolmaya yüz tutmuş sandık ve el işlemeleri geleneğinin tekrardan hak ettiği değere ulaştırılması hedeflendi. Bu süreç zarfında öğrencilerle birçok çalışmalar yapılarak dünyanın farklı yerlerinden kültürlerinden aynı amaçla ancak farkı tarzlarda yaşatılan bu kültür tekrar canlandırıldı.

Gerçekleştirilen webinar ve çevrimiçi toplantılarla proje ortak okulları öğrencilerin projeye yön vermesi, müfredatla uyumlu etkinlikler, disiplinler arası etkileşim, ortaklarla yapılan iletişim ve işbirliği çalışmalarının daha verimli ve üst düzeyde olması sağlandı.

Her ay gerçekleştirilen etkinliklerle Web 2.0 araçlarını kullanımı ile farkındalık oluşturularak hem kendi şehrimize ait sandık kültürü öğrenildi hem de farklı şehirlerin kültürleri ile tanışıldı.

Covid 19 (pandemi) sürecinde uzaktan eğitim yapılan bu dönemde öğrencilerle online sorumatik bilgi yarışması yapılarak öğrenilenler pekiştirildi. Öğrenciler; e-güvenlik- güvenli internet günü kapsamında scratch programında oyun tasarladılar. Ayrıca kültürümüzü tanıtan e-kitap oluşturdular. 

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, bu tarz projelerin yürütülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken projelerin eğitim ve öğretimde önemine dikkat çekerek e-Twinning “Unutulmayan Sandıklar’’  Projesinin hayata geçirilmesinde katkı sağlayan öğretmen, öğrenci ve kurum yöneticilerine tebriklerini iletti.

Proje ilgili çalışmaları proje web sitesi/blog sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

https://etwinningunutulmayansandiklar.wordpress.com/proje-ortaklarimiz/

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER