Vali Baruş Kelkit'te vatandaşlarla bir araya geldi, projeleri yerinde inceledi

Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, göreve başlamasının ardından ilk kez gittiği Kelkit ilçesinde projeleri yerinde inceleyerek devam eden yatırımlarla ilgili bilgi aldı, çay ocağında vatandaşlarla buluştu, dünyaca ünlü coğrafi işaretli Kelkit kuru fasulyesi satın aldı.

Vali Baruş Kelkit'te vatandaşlarla bir araya geldi, projeleri yerinde inceledi

Bir dizi inceleme ve çalışmaları yerinde görmek ve vatandaşlarla bir araya gelmek üzere Kelkit ilçesine giden Vali Baruş’u Kaymakam Kadir Algın, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve diğer yetkililer karşıladı.

İlk olarak cadde boyunca esnaf ziyareti gerçekleştiren Vali Baruş, hayırlı işler ve bol kazançlar diledikten sonra halk pazarını ziyaret etti. 

Hem Gümüşhane’den hem de diğer ilçelerden daha uygun fiyatlı ürün bulunması nedeniyle vatandaşların yoğun ilgisini çeken Kelkit’in Cumartesi pazarında esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Baruş, köy pazarında üreticilerin Kelkit’in coğrafi işaretli kuru fasulyesini inceleyerek üreticilere çeşitli sorular sordu.

Bir üreticiden Kelkit Kuru Fasulyesini satın alarak nasıl pişirilmesi gerektiğine dair de bilgiler alan Vali Baruş, daha sonra Kelkit Belediyesi tarafından caddelerde yapılan asfalt çalışmalarını inceledi.

İlçe merkezindeki bir çay ocağında başta yaşlılar olmak üzere vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinleyip çay ikramlarını geri çevirmeyen Vali Baruş, Kelkit’in ünlü dönerinin yapıldığı lokantalar ve diğer işletmeleri de ziyaret ederek bilgiler aldı.

Daha sonra beraberindeki heyetle Kelkit Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılması planlanan alanda incelemeler yaparak projenin son durumu hakkında bilgi alan Vali Baruş, Kelkit İlçe Sağlık Müdürlüğü ve sağlık kompleksi inşaatında da incelemelerde bulunduktan sonra ilçe stadyumunda 3.ligdeki temsilcimiz Onuksports Kelkit Hürriyetspor’un Türk Metal 1963 Spor takımıyla oynadığı ve 2-1 galip geldiği müsabakayı vatandaşlarla birlikte izledi.

Ziyaretleriyle ilgili bir değerlendirme yapan Vali Baruş, “Kelkit ilçemizde gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle esnafımızı ve vatandaşlarımızı dinleme fırsatı bulduk. Bu güzel ilçemizin ekonomisine değer katan ve ülkemizde coğrafi işaretiyle öne çıkan Kelkit kuru fasulyesini de bizzat deneyimlemek için üreticilerimizden satın aldık. Asfalt çalışmalarını da inceledikten sonra Kelkit Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılması planlanan alanda sanayi ve istihdam projelerinin bölgeye katkılarını değerlendirdik. Vatandaşlarımızla birlikte Kelkit Hürriyetspor’un Türk Metal 1963 Spor’a karşı oynayıp 2-1 galip geldiği maçı izleyerek takımımızın başarısına ortak olduk” dedi.

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Gümüşhane Valisi Aydın Baruş’a ziyaretleri için teşekkür ederek “Sayın Valimiz Aydın Baruş’un ilçemize yaptığı bu kapsamlı ziyaret, ilçemizde yürütülen projelere verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. İlçemizin kalkınması için yapılan çalışmaların devam edeceği mesajını veren Sayın Valimize ziyaretleri ve kıymetli görüşleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE