Ve Kent Ormanı yolu asfaltlandı

Gümüşhane’de kent merkezine çok yakın olmasına karşın yıllardır yolunun bakımsızlığı nedeniyle gündeme gelen Kent Ormanı yolu Vali Alper Tanrısever’in girişimlerinin ardından asfaltlandı. Vali Tanrısever, tüm vatandaşları Kent Ormanını keşfetmeye davet etti.

Geçtiğimiz ay yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme gelen ve kurumların işbirliğiyle çözülerek yolun asfaltının yapılması talimatının ardından Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet Aşık’la görüşerek destek isteyen Vali Tanrısever’in girişimlerinin ardından yolda çalışma tamamlandı.

Karayolları ekipleri tarafından yapılan çalışmaya İl Özel İdaresi ve Gümüşhane Belediyesi de destek sağlarken yolu çok beğenen Vali Tanrısever, ekiplerin hepsine teşekkür etti.

Çalışma kapsamında Çamlıca TOKİ çıkışından itibaren Kent Ormanı tesislerine giriş kısmına kadar gerçekleştirilen çalışmayla 4 bin 700 metrelik kesimde komple hendek temizliği yapıldı. Bazı bölgelerde yol genişlemesi yapıldı. Asfalt olan kısımların yamaları yapılıp, virajlara sıcak asfalt serildikten sonra 3 bin 200 metre temel ve altyapı çalışması yapıldı. Son olarak 4 bin 700 metrelik kısmın tamamında sathi kaplama yapılarak çalışma tamamlandı.

Karayolları 101.Şube Şefi Osman Sarıgün ve Sathi Kaplama Şantiye Şefi Tarık Ulutaş, Karayolları Asfalt Formeni Cemil Gazioğlu’ndan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki Kent Ormanı işletmecisi Hüseyin Kullukçu’yla alanı gezen Vali Tanrısever, yürüyüş yolları ve seyir teraslarında incelemelerde bulundu.

Kent Ormanını “Çok güzel, olağanüstü güzel” diye tabir eden Vali Tanrısever, “Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Eski halini de biraz biliyoruz. İnşallah seneye biraz daha güzelini yaparız. El ele verirsek yine yaparız inşallah. Böyle güzel bir mekanı Gümüşhane'nin kullanması için burası bizim kalbe giden damarlardaki tıkanıklık gibiydi. En azından bir kısmını açtık. Seneye inşallah daha güzelini yaparsak evladiyelik birşey olacak inşallah” dedi.

Alanın canlandırılması gerektiğine vurgu yapan Vali Tanrısever, “Burası Gümüşhane şehir merkezinin en yakınındaki mesire alanlarından birisi. Burayı canlandırmamız lazım bizim” ifadelerini kullandı.

“Tüm hemşerilerimizi yanı başımızdaki bu hazineyi keşfetmeye davet ediyorum”

Kent Ormanında dinlenen ailelerle de sohbet eden Vali Tanrısever, o anlara ait videoyu “Birlikten kuvvet doğar diyerek Karayolları, Özel İdare ve Belediye Başkanlığımızın işbirliğiyle asfaltlanan Kent Ormanı yolunda ve tesislerimizde incelemelerde bulunduk. Bu önemli çalışmanın tamamlanmasında emeği geçen başta Karayolları ekiplerimiz olmak üzere, herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu yol, şehrimizin doğal güzelliklerine açılan bir kapıdır ve tüm hemşerilerimizi yanı başımızdaki bu hazineyi keşfetmeye davet ediyorum” sözleriyle sosyal medya hesaplarından paylaştı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Metinsancaktar
Metinsancaktar - 1 hafta Önce

Uzun zamandır atıl durumda ve bakımsızlıktan kullanılıyordu
Yolun yapılması iyi oldu
Yol medeniyettir.

İsmail Akçay
İsmail Akçay - 1 hafta Önce

Emeği geçenlere teşekkür ediyorum

Ali kareli
Ali kareli - 1 hafta Önce

Tarık bey ve ekip arkadaşlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

SIRADAKİ HABER