YEDAM faaliyetlerine devam ediyor

Gümüşhane’de faaliyet gösteren Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) tütün, alkol, madde, internet veya kumar bağımlığıyla ilgili tüm vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor.

YEDAM faaliyetlerine devam ediyor

Yeşilay Gümüşhane Şube Başkanı Selami Öktem, YEDAM olarak tütün, alkol, madde, internet ve kumar oynama ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı olduklarını söyledi.

Aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzenlerinin onarılmasını ve ilişkilerinin sağlıklı devam etmesini de desteklediklerini kaydeden Öktem, bu durumdaki vatandaşların ücretsiz randevu için 115’i aramalarını istedi.

Ağustos ve Eylül ayı boyunca planlanan YEDAM tanıtımı, faaliyet ve işbirlikleriyle bağımlılıkla mücadelede bilinçlendirme çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini dile getiren Öktem, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeline yönelik YEDAM tanıtımı gerçekleştirildiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeline yönelik olarak da uzman eğitmenin Teknoloji Bağımlılığı konusunda gerçekleştirdiği eğitim sonrası YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından YEDAM tanıtımı gerçekleştirilerek sağlıklı nesiller ve güçlü toplumlar için bilinçlendirme çalışmalarını sürdürmeye devam edildiğini dile getiren Öktem, “21 Ağustos’ta Yeşilay Şube Başkanı Selami ÖKTEM eşliğinde YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı, İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Demiral’ı makamında ziyaret ederek bağımlılıkla mücadelede işbirliği ve farkındalık çalışmalarını güçlendirmek üzerine görüşme gerçekleştirmişlerdir. 22 Ağustos’ta Yeşilay Şube Başkanı ve YEDAM olarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Dr. Cengiz Maden ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mutlu Sevindik’i ziyaret ederek bağımlılıkla mücadelede iş birliği ve topluma daha iyi hizmet sunmak adına görüş alışverişlerinde bulunulmuştur. 27 Ağustos’ta Yeşilay ve YEDAM olarak görevine yeni başlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nihal Sürmeli’yi ziyaret ederek kendisiyle toplum sağlığı ve kültürel projeler üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirildi. 29 Ağustos’ta Yeşilay Gümüşhane Şubesi ve YEDAM olarak İl Milli Eğitim Müdür’ü Şener Doğan’ı makamında ziyaret ederek eğitimin geleceği ve sağlıklı yaşam kazandırma alışkanlıkları üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirildi” diye konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2024, 15:48
YORUM EKLE