Yoğun bakıma dijital dönüşüm

Gümüşhane Devlet Hastanesinde sağlıkta dijital dönüşüm kapsamında yapılan iyileştirmeler devam ediyor. Son olarak yoğun bakım ünitelerinde merkezi ekran sistemleri yenilendi.

Yoğun bakıma dijital dönüşüm

Gümüşhane Devlet Hastanesi erişkin yoğun bakım ve koroner yoğun bakım üyelerinin hasta başı ekranları ve merkezi ekran sistemleri yenilendi.

Yoğun bakımlar özelinde sağlıkta dijital dönüşüm için pilot bölge olan Gümüşhane Devlet Hastanesinde 3. basamak sağlık hizmetlerinin hastalar ve yoğun bakım çalışanları için daha sağlıklı ve modern olması amaçlanan çalışma sayesinde hastaların tüm bilgileri elektronik ortama girilerek kağıt israfının önüne geçilmesi amaçlandı. 

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren yoğun bakım uzmanı Dr. Murat Güneş, “Hastanemizde sağlıkta dijital dönüşüm kapsamında yapılan iyileştirmeler, yoğun bakım birimlerinin pilot alan olmasını sağlamıştır. Bu çerçevede, 7 adet bilgisayar, 19 adet hasta başı monitörü ve 7 adet merkezi görüntüleme ekranı, IVTAL sistemine uyumlu hale getirilerek değiştirilmiştir. Toplam 30 yatak kapasitesine sahip yoğun bakım ünitemizde, bu yenilikler İl Sağlık Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirilmiştir” dedi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER