Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,1155 %0.04
44,4013 %0.47
4.164,05 % 0,75
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gurbetten Eskişehir Gümüş Akademinin konuğu Serdar Yalçın oldu

Eskişehir Gümüş Akademinin konuğu Serdar Yalçın oldu

Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği tarafından üniversitede okuyan öğrencilere yönelik aylık yürütülen ‘Gümüş Akademi’ programının Haziran ayı konuğu iş insanı, Eskişehir’in tanınmış yemek sektörü firmalarından Mamatoğlu Yemek’in sahibi hemşehrimiz Serdar Yalçın oldu.

96
Gösterim

Gümüş Akademi Programına Dernek Başkanı İrfan Ataman, Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan, Genel Sekreter Osman Nebioğlu, muhasip Üye Tuncay Aydın başta olmak üzere Dernek üyeleri ve çeşitli üniversitede okuyan öğrenciler katıldı.

Dernek Başkanı İrfan Ataman Gümüş Akademi programına katılımından dolayı İş İnsanı Serdar Yalçın ve öğrencilere teşekkür etti.

İş hayatındaki tecrübelerini gençlerle paylaşan iş insanı Serdar Yalçın, konuşması süresince öğrencilerden gelen soruları da cevaplandırdı. 

Yıllar önce öğrenci olarak geldiği Eskişehir’de iş hayatına atılarak gece gündüz çalışıp sektörde başarılı olduğunun altını çizen Yalçın, “Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneğine bu organizasyon için teşekkür ediyorum. Yıllar önce bu güzel kente geliş amacım sizler gibi üniversite okumak içindi. Burası benim üçüncü üniversite okuyacağım şehirdi. Önce Turizm sonra İşletme bölümlerini bıraktım. Hep iletişim okumak istiyordum. Sonunda isteğime kavuştum. Anadolu Üniversitesini bitirdikten sonra mesleğimizin merkezi İstanbul’du. Çünkü İletişim Fakültesi Sinema TV piyasası İstanbul’daydı. Buraya gitmeden bana Eskişehir’den iyi bir teklif geldi. Onu değerlendirdim. İmkanları çok iyiydi. Eskişehir’de bu sebeple kalmaya karar verdim. Zaten sevdiğim bir şehirdi. Sonrasında şehir büyüyüp gelişmeye başladı. Teklif aldığım firmada yaklaşık 5,5 yıl çalıştıktan sonra kendi iş yerimi açtım. Aşçılık benim hobimdi. Küçük bir lokantayla başlayıp işletmeyi bugüne getirdik. Yaklaşık 32 yıldır bu güzel şehirde iş hayatına devam ediyorum. Yaşamak için güzel bir yer. Her türlü imkanı olan bir kentte üniversite okuyorsunuz” dedi.

“İş hayatında mesleğinizi daraltın”

Gençlere tavsiyelerde bulunan Serdar Yalçın, “Üniversite okurken elinizdeki imkanları iyi değerlendirin. Mümkün olduğu kadar kendi alanınızda mesela mühendislik alanında daha böyle niş alanlar bulun. Daha küçük alanlar bulun. Mezun olmadan önce kendinizi yetiştirin. Bugün mezun olduğunuzda makine mühendisi olarak mezun olursanız mezun olduktan sonraki hayatınızda çok zorlanırsınız. Ama okuldan çıktığınızda örneğin “hareketli bağlantı elemanları konusunda” uzman bir makine mühendisi olursanız aranan kişi olursunuz. Demem o ki hangi mesleği yaparsanız yapın bir alanda uzmanlaşın. Çok iyi bir mühendis olarak mezun olup başarısız bir iş hayatı geçirebilirsiniz. Bu sebeple hem işinizi iyi bileceksiniz hem spesifik bir alanda kendinizi geliştireceksiniz hem de bağlantılarınız iyi olacak. Mümkün olduğu kadar sosyal olun. Bağlantılarınızı öğrenci iken güçlendirin. Bunu yaparsanız başarılı olursunuz. Bilgi ve bilim çok hızlı değişiyor. Eğer iş yapacağınız alanı daraltmazsanız uzmanlaşmanız mümkün değil” diye konuştu.

“Öğrencilik dönemini aktif geçirin”

Yalçın kendi dönemlerinde staj için imkanların şimdiki gibi fazla olmadığına değinerek, “Bilim ve teknoloji her geçen gün değişiyor gelişiyor. O yüzden iyi bir staj ileride iş hayatınız için çok önemli. Kendinizi geliştirin. Öğrencilik dönemini aktif geçirin. Ben bu şehirde öğrenci iken sosyal projelerde gönüllü olarak çalışıyordum. Oradan bir çevre edindim. Sizde böyle yapabilirsiniz. Görev ve sorumluluk almaktan çekinmeyin. Önünüze çıkacak zorluklarla mücadele etmekten kaçmayın. Toz pembe bir hayat yok. Hele bundan sonra şartlar daha da zor. 2006 yılında Mamatoğlu Yemek’i kurduğumda günde 4 saat uyku uyuyordum. Çok çalışıyordum” ifadelerini kullandı.

Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan da "Eylül ayından itibaren her ay düzenli olarak yaptığımız Gümüş Akademi’nin bugün son programını yapıyoruz. Yakın tarihte tüm üniversiteler yaz tatiline giriyorlar. Dolayısıyla bu yıl Gümüş Akademi’nin son konuğu Eskişehir’in başarılı iş insanlarından Serdar Yalçın Bey oldu. Gençlerimize zaman ayırıp tecrübelerini paylaştığı için teşekkür ediyorum. Gümüş Akademi’yi önemsiyoruz. Gençlerden önemli geri dönüşler alıyoruz. Dernek yönetimi olarak faydalı bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. İş ve çalışma hayatında başarılı olmuş ileride gençlere rol model olacak, başarı hikayesi olan Eskişehirli dostlarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi.

Program günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Eskişehir Gümüş Akademinin konuğu Serdar Yalçın oldu 1
1 / 6
Eskişehir Gümüş Akademinin konuğu Serdar Yalçın oldu 2
2 / 6
Eskişehir Gümüş Akademinin konuğu Serdar Yalçın oldu 3
3 / 6
Eskişehir Gümüş Akademinin konuğu Serdar Yalçın oldu 4
4 / 6
Eskişehir Gümüş Akademinin konuğu Serdar Yalçın oldu 5
5 / 6
Eskişehir Gümüş Akademinin konuğu Serdar Yalçın oldu 6
6 / 6
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *