GGA ve GÜBDER Mehmet Akif Ersoy Anma Programı Düzenledi

Ankara Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) Gençleri, vefatının 79. yılında milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve şiirlerini içeren bir söyleşi programı düzenledi.

GGA ve GÜBDER Mehmet Akif Ersoy Anma Programı Düzenledi
Ankara Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) Gençleri, vefatının 79. yılında milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve şiirlerini içeren bir söyleşi programı düzenledi.

Programda Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy hayranlığı ile bilinen araştırmacı-şair ve yazar Av.Rıfkı Durgun, Akif'in hayatının bilinmeyen yönlerini duygusal bir formda aktardı.

Akif'in Almanya ve Mısırdaki hayatı bağlamında neler yaşadığını ve milli mücadele sırasında özellikle Hintli Müslümanların nasıl yanıltılarak Osmanlı’ya karşı savaştırıldığını ve özellikle İngilizlerin Hilafet elden gidiyor diyerek Hintli Müslümanları nasıl kandırdığını anlattı.

Aralık ayının Mehmet Akif'in hem doğum hem ölüm ayı olduğunu, bu yüzden bu ayın AKİF ayı olarak bilinmesini gerektiğini söyleyen Durgun, O’nun tam bir dava adamı olduğunu, milli ve manevi anlamda milli mücadeleye yeri doldurulamaz katkılarının olduğunu ifade etti.

Özellikle İstiklal Marşı ve Çanakkale Şiirlerinin yazıldığı manevi atmosferden bahseden Durgun, bu şiirleri yazabilmek için Akif'in anlaşılmaz ve ulaşılması zor bir manevi atmosfer yaşadığını düşündüğünü, bu bağlamda her iki şiirinde tam bir duygusal şaheser olduğunu söyledi.

Durgun, Akif'in veteriner hekim, şair, yazar, gazeteci gibi çok yönlü bir yanının olması onun gerçek anlamda bir münevver olduğunun da bilinmesi gerektiğini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

GGA Yürütme Kurulu Başkanı Erol Tekçe ise yaptığı kapanış konuşmasında, 63 yıllık bir ömrün her anında iman mücadelesi veren Mehmet Akif Ersoy’un hayatının yeni nesiller için çok önemli bir rol model olduğunu ve olması gerektiğini düşündüğünü belirterek, “Bilindiği gibi Peygamber Efendimiz ve Hz.Ebubekir, Hz.Ömer ve Hz. Ali Efendilerimiz de tıpkı Akif gibi 63 yıllık bir ömür yaşadılar. Bu anlamda bunun da ayrı ve özel bir tevafuk olarak değerlendirilmesi  gereklidir diye düşünüyorum. Aslında  tıpkı Hz. Mevlana'nın şaheseri Mesnevi’den esinlenerek yapılan "Mesnevi Sohbetleri" gibi "Safahat Sohbetleri"nin de aynı minval üzere yapılmasında yarar görüyoruz” dedi.

Başkan Tekçe, son olarak GÜBDER ve GGA olarak bundan sonra da Milli şahsiyetlerimizin yeni nesillere tanıtılması ve anlaşılması çabalarının devam edeceğini, gençlerin bu programlara katılmalarının önem arz ettiğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER