GÜM-TEK Derneği üyeleriyle bir araya geldi

Gümüşhaneli Teknik Meslek Mensupları Derneği (GÜM-TEK) Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen kahvaltı programında Dernek Kurucular Kurulu, Dernek Üyeleri ve Teknik Meslek Mensupları bir araya geldi.

GÜM-TEK Derneği üyeleriyle bir araya geldi

İstanbul Bağcılar Belediyesi Halk Sarayında gerçekleşen kahvaltı programına yoğun bir katılım gerçekleşti. Silivri’den Tuzla’ya kadar İstanbul’un birçok ilçesinden katılımın yanı sıra İstanbul dışından da programa iştirak edenler oldu. 

Kocaeli GÜDEF Genel Başkanı Endüstri Mühendisi Selami Kolcu ve yönetimi, Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Elektrik-Elektronik Mühendisi Yusuf İmamoğlu, hemşehri meslektaşlarımıza önceki dönemlerde başkanlık yapmış Nükleer Enerji Uzmanı Dr. Bektaş Karakelle, Bağcılar Gümüşhaneliler Dernek Başkanı İnşat Teknikeri Ali Ağaç ve yönetimi, Bağcılar Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları İletişim Merkezi Sorumlusu Bahattin Albayrak ve Eğitimci Yüksek Makine Mühendisi Hamit Aslan’ın katıldığı programa üniversitelerin teknik bölümlerinde okuyan öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Sekreteri Yüksek Mimar Ebru Ayvaz, özellikle pazar günü olmasına rağmen meslektaşlarının yoğun ilgisinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Dernek Başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Tuncay Akçay ise kurulalı 3 ay gibi kısa bir zaman olmasına rağmen hayli yol aldıklarını ifade ederek yönetim kurulu olarak planladıkları faaliyetler hakkında üyelere bilgi verdi. 

Özellikle üniversite öğrencilerini önemsediklerini belirterek yürütmüş oldukları burs çalışmasının devam ettiğini ve müracaatların 25 Eylül’e kadar yapılabileceğini ifade eden Akçay, teknik ve sosyal alanlarda birçok projenin startını bugün itibariyle verdiklerini belirterek, “Bizler üyelerimizin teknik alanlardaki çalışmalarını ve mesleki paylaşımlarını önemsiyoruz. Bundan dolayı üyelerimizi de kapsayacak şekilde ve onların da faaliyetlerin içerisinde olabilecekleri proaktif bir anlayışla planlamamızı yapıyoruz ve belirlediğimiz faaliyet takvimimize göre hareket edeceğiz” dedi.

Programa katılan Kocaeli GÜDEF Genel Başkanı Endüstri Mühendisi Selami Kolcu da yaptığı konuşmada teknik tabanlı birlikteliklerin özellikle sonuç odaklı çalışmalarda etkili olacağını belirterek, faydalarının zamanla daha iyi anlaşılacağını belirterek bu çerçevede yürütülen çalışmaların önemine değindi ve derneğin çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Elektrik-Elektronik Mühendisi Yusuf İmamoğlu ise Gümüşhane kimliğini daha güçlü kılarak nitelikli bir birliktelik oluşturmada bu tür teknik oluşumların etkili olduğunu belirterek dernek çalışmalarına her türlü desteği vereceklerini, bu vesileyle de derneğin üyelik formunu doldurarak üye olduğunu kaydetti.

Hemşehri meslektaşlarına önceki dönem başkanlık yapmış Nükleer enerji uzmanı Dr. Bektaş Karakelle ise yaptığı konuşmada teknik tabanlı oluşumların kurumsal yapısını güçlü kılmak için dernekleşmenin öneminden bahsederek bu bağlamda atılan adımın çok kıymetli olduğunu vurguladı. Gelinen aşamada mevcut oluşumun daha da güçlenerek devam etmesi için sürdürülebilir olması gerektiğini ifade eden Karakelle, bunun da ancak katılımcı bir yönetim anlayışıyla gerçekleşebileceğini belirtti.

Bağcılar Gümüşhaneliler Dernek Başkanı İnşaat Teknikeri Ali Ağaç da teknik donanımlı insanlardan müteşekkil böyle bir yapının hitap ettiği kitle açısından bakıldığında önemli bir boşluğu doldurduğunu, toplumun ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek bir alanda çalışmanın yapıldığını ifade etti, dernek üyelik formunu doldurarak üye olduğunu, üzerlerine düşen ne varsa her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Yüksek Makine Mühendisliğinin yanı sıra eğitimci kimliğiyle de bilinen Hamit Arslan ise programda yaptığı konuşmada böylesine güzel bir birlikteliğin bu kadar kısa zamanda sağlanmış olmasının çok kıymetli olduğunu belirterek teknik tabanlı bir çalışma ortamında farklı mesleki disiplinlerin bir arada olmasının güzel çalışmalara vesile olacağını ifade ederek dernek üyelik formunu doldurarak üye olduğunu ve üzerlerine düşen ne varsa her türlü desteği vereceğini belirtti.

Bağcılar Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları İletişim Merkezi Sorumlusu Bahattin Albayrak da hemşehri birlikteliği çerçevesinde gerçekleşmiş olan böyle bir oluşumun diğer şehirlere de örnek teşkil edeceğini ve zamanla onların da böyle bir girişimde bulunacaklarını ifade ederek dernek çalışmalarında yönetim kuruluna başarılar diledi. 

Son bölümünde derneğe üye olan teknik meslek mensuplarının üye kartlarının takdiminin yapıldığı programda üye olmayanların da üyelik formunu doldurarak üyelik işlemlerini başlattı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halit TANIŞ
Halit TANIŞ - 2 gün Önce

Çok güzel bir program oldu başta Tuncay Akçay başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun.

SIRADAKİ HABER