Ankara’nın Etimesgut ilçesi Elvankent semtinde hemşehrimiz Muzaffer Ünlü’nün işlettiği “Has Gümüşhane Unlu Mamulleri” isimli fırında Ramazan ayında Gümüşhane’ye özgü yapılan ekmek ve pideler nedeniyle uzun kuyruklar oluşuyor.
İftara saatler kala başlayan uzun kuyruk iftar saatine kadar devam ederken, vatandaşlar Gümüşhane pidesinin oldukça lezzetli olduğunu ve uzun süre beklemeye değdiğini söyledi.
Torul ilçesine bağlı Atalar köyünden olan Ünlü, genel olarak Türkiye’nin her yerinde aynı şekilde yapılmasına karşın Gümüşhane pidesinin taş fırında pişmesi nedeniyle sanayi tipi fırınlara göre daha lezzetli olduğunu söyledi.
Taş fırında pişen pidenin yiyeni rahatsız etmediğini kaydeden Ünlü, pidenin fırına verilmeden önce fırın sıcaklığının 230-250 derecede tutulduğunu ve sadece pide yapımı için özel un aldıklarını da sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 11:26