Demir: Her güne yeni bir sorunla uyanıyoruz

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, her yeni günde Gümüşhane adına yeni bir sorunla karşılaştıklarını fakat sorunların çözüm odağında olan Milletvekillerinin her gün sosyal medya hesaplarından gezi ve yemek fotoğraflarını paylaşarak adeta şehrin kangren haline gelmiş sorunlarına kulak tıkayarak, göz kapattığını iddia etti.

Demir: Her güne yeni bir sorunla uyanıyoruz

“Şehrin sorunları kangren haline geldi”

Yaptığı açıklamada 28.dönem milletvekili seçimlerinde yeni isimlerin vekil olarak seçilmesinin Gümüşhane adına umut verici olsa da bugüne kadar ortaya konulan performanslarının olumlu olmadığını ifade eden Demir, “Gazete haberlerine baktığımız da BBDK verilerine göre en fakir ilk 5 il arasında olduğumuzu, madenlerin kapanması ile işsizlik ve göçün arttığını, mahkeme dosyalarına baktığımızda aile sorunlarının ve boşanmaların patlak verdiğini şahit oluyoruz. Yine Üçtaş-Günyüzü Köylerinin sahipsizlikten Giresun’a bağlanma çabalarına, Damlı- Kırgeriş ve Bağlama Köylerine ait toprakların Şalpazarı’na verildiğine, bununla beraber Erikli- Bayrakalanı gibi bazı yaylalar açsısından da aynı mahiyette bir sürecin yaşandığına ve akıbetin beklediğine şahit oluyoruz. Pekün Beldesindeki baraj inşaatı sebebi ile doğal sit alanlarının inşaat firması tarafından tahrif edildiğini, tarım arazilerinin işgal edildiğini, Salyazı Havalimanı projesinin- Vauk dağı Tünel İnşaatının- Gümüşhane – Kelkit arası çift şeritli yol ve tünel inşaatlarının ise ödeneksizlikten i durdurulduğunu görüyoruz” dedi.

“Demiryolu projesi hatırlanınca gündeme geliyor”

Şehrin içinde tahammül edilemez trafik ve park sorunlarının arttığını ve bununla birlikte çözüm yerine trafik cezalarının arttığını dile getiren Demir, “Yetmedi Çakırgölün Trabzon Büyükşehir tarafından sahiplenildiğine ve bu yere kendilerine özel proje yürüttüklerine lakin bununla beraber Süleymaniye Kayak projesi dahil birçok turizm yatırımının sümen altında bekletildiğine şahit oluyoruz. Ayrıca demir yolu projesinin akla geldikçe hatırlandığına, maden projeleri kapsamında şehrin bakir toprağının ve temiz su kaynaklarının kirletildiğine, HES projeleri ile doğal yaşam alanlarının yok olduğuna şahit oluyoruz. Çevre illerin DOKAP kapsamında yatırımlar ile yeni istihdamlar alanlarının oluşturulduğuna lakin şehrimize ise sadece avuntu namına vaatlerin kaldığına şahit oluyoruz. Ekonomik sorunların şehrin esnafının umutlarını kırdığına, Eski Devlet Hastanesinin ve Köprübaşı Polis Merkezinin, Eski terminal alanının ise kaderine terk edildiğini ve adeta Teksas’a döndüğüne şahit oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Yazılabilecek daha nice sorun varken Milletvekillerinin sosyal medya hesaplarından gezi ve yemek fotoğraflarını paylaştıklarını kaydeden Demir, “Bu hal ya iş bilmemezlikten kaynaklanmakta ya umursamazlıktan ya da popülist yaklaşımdan kaynaklanmaktadır. Bizim kıymetli vekillerimizden beklentimiz vekillikleri boyunca yapıp tetiklerini şehrin hangi sorununa çözüm ürettiklerine ve projelerine dayalı çalışmaları ve sosyal medya hesaplarından paylaşımlarıdır. Gerisi laf-ı güzaf” diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Taş
Hasan Taş - 1 ay Önce

Sayın Avukat Akın Demir, Şehrin sorunlarını gündeme taşımıştır. Kendilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Sayın İKİ Vekilimiz genç dinamik olması bir avantaj. Kendileri Gümüşhane ile ilgili bu sorunları cözmeleri tüm Gümüşhane halkının beklentisidir. Kendileri bu sorunları çözecekleri kanaatindeyim.
Kendilerine duyarlı yaklaşımları için şimdiden teşekkür ediyorum.

SIRADAKİ HABER