Gümüşhane
Parçalı bulutlu
weather
22°
39,1011 %0.04
44,4609 %0.52
4.204,13 1,96
Gümüşhane Haberleri Siyaset Nas: Basit siyasi tartışmalarınıza şanlı tarihimizi alet etmeyin

Nas: Basit siyasi tartışmalarınıza şanlı tarihimizi alet etmeyin

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Sultan 2. Abdülhamid Han aleyhinde sarf ettiği sözler ile başlayan tartışmaya vurgu yaparak “Basit siyasi tartışmalarınıza şanlı tarihimizi alet etmeyin” dedi. 

418
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Sultan 2. Abdülhamid Han’ın Osmanlı'nın son dönemindeki kalkınma hareketinin öncüsü olduğunu kaydeden İl Başkanı Ziya Nas, “Mekteb-i Mülkiye, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Kız Öğretmen Okulu, Yüksek Mühendislik Fakültesi gibi ilim yuvalarını kurarak bilim ve fen hareketlerini yurdumuzda gelişmesine öncülük etmiştir. Ayrıca Şişli Etfal Hastanesi, Darülaceze ve Enfeksiyon hastalıkları ile mücadele maksadıyla aşı ve serum üreten bakteriyolojihane gibi millet hayrına çok önemli kurumları açmış, bir yandan da ciddi şekilde uyguladığı tasarruf tedbirleri ile Osmanlı Devleti'nin borcunu yarı yarıya azaltmıştır. Ülkemizi borç-faiz ekonomisi ile yönetmeye talip olanların cennet mekân hakanımız ile ilgili hezeyanları bu açıdan dikkat çekicidir” diye konuştu.

Sultan'ın ümmet nezdindeki en önemli yönlerinden birinin de siyonizmin İsrail devletini kurma planlarının karşısında tam 33 sene dirayetle durması olduğunu aktaran Başkan Ziya Nas, “Bu duruş İslam alemi nezdinde her daim takdir toplamış, Osmanlı’nın Müslüman halkın umudu olduğuna delalet etmiştir. Yine, demiryolu ağının genişletilmesinin yanında Hicaz demiryolu projesi ile de kutsal topraklara yapılacak ziyaretleri daha konforlu ve sürekli hale getirerek büyük ve mübarek bir hizmete imza atmıştır. Bu suretle de tüm İslam aleminin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Bu noktadan bakıldığında da medeniyet tasavvuru olarak batının kokuşmuş düzenine hayranlık duyanların Abdulhamid Han için sarf ettikleri iftiralar manidardır” ifadelerini kullandı.

Akşener’in Sultan 2. Abdulhamid Han dönemi için “İstibdat  rejimi” şeklindeki Siyonist tanımlamasını kullanmasına tepki gösteren Başkan Nas, şunları söyledi; “Dünya kamuoyu tarafından tüm zamanların en büyük siyasi dehası kabul edilen, sadrazam ve diğer nazırlar ile birlikte camileri dolaşarak halk içinde namaz kılan, seraskerlik kapısında subaylarla aynı sofrada yemek yiyen bir padişahın “istibdatçı” olduğunu iddia edenleri , Sultan 2. Abdülhamid Han'ın hayatını objektif kaynaklardan okumaya davet ediyoruz.” 

Açıklamasının son bölümünde; “ Biz Yeniden Refah Partisi olarak Sultan II. Abdülhamid Han hazretlerini Siyonizm’e karşı en etkili mücadeleyi gerçekleştirmiş, vatan ve millet sevdalısı, milletin evlatlarını kendi evlatlarından ayırmayacak kadar seven bir padişah olarak her zaman hürmet, muhabbet ve hayır dua ile anacağız” ifadelerini kullanan Nas;  “Siyasilerimizden de şanlı tarihimizle kavga etmek yerine, onları örnek alıp, hatalarından da ders çıkartarak şanlı bir gelecek inşa etmesini bekliyoruz” dedi.
 

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
O
Ozan 2 yıl önce
Sultan in askerlik anısı neden hiç yok. Yoksa aslerlikten muaf mı?Bütün bakanları hep yabancı. Nasıl milli yâda islami
BEĞENME
0
CEVAPLA
j
jöntürk türkoğlu 2 yıl önce
yok öyle palavradan padişah övmek gerçekleri konuşun gerçekleri kimdir abdülhamid kısa özet 93 harbi ile devletin omurgasını çatlatmış, en çok toprak kaybeden padişah ünvanına sahip, (karlofça'da yahut cihan harbinde dahi onun kadar kaybetmeyi başaramadık. ) ne hazindir ki, asırlar sonra ilk kez bir türk devletinin başkentine düşman ordusu girmiş, moskof istanbul'a ayak basmıştır. bu şerefte! sultan hamid'e nasip olmuş, bosna'yı kurşun sıkmadan alaman'a terketmiş, kıbrıs’ı ise parayla, 90.000 sterlin karşılığında ingiliz'e satarak, şehit kanlarıyla sulanan vatan toprağını, para için satan hünkar olmuştur. kıçını yıkamaktan aciz morlukları sırf sadık diye komutan atayıp, türk ordusunun şerefiyle oynamıştır. cennetmekan sultan abdulaziz han'ın yenileyip, dünyanın en büyük 3. donanması yaptığı donanmayı ise, haliç'e zincirleyerek çürütmüştür. damga vurduğu istibdat döneminde millet öyle bir hale gelmiştir ki, o dönemi istiklal şairimiz mehmet akif şöyle anlatmıştır; ”düşürdün milletin en kahraman evladını ye’se, ne mel’unsun ki rahmetler okuttun ruh-i iblis’e.”
BEĞENME
0
CEVAPLA