Mektup

Sevgili mektup, uzun zamandır sana yazamıyordum. Bugün düşündüm ve yazmaya karar verdim. Sen neden yazmıyorsun, sanırım artık beni özlemiyor ve sevmiyorsun. Evet dostlar unuttuk değil mi? Mektup yazmayı, hayatımız ışık hızıyla gelen teknoloji bize birçok değerimizi unutturdu.

Mektup alırdık, sevdiklerimizden bazen de mektup yollardık.  Sevdiklerimize yeni yıl kartları yollardık. Ne günlerdi, dolu dolu yaşanmış güzel günler.  Şimdilerde bana mail at diyoruz, mail sms ile hayatımız kolaylaşıyor. Evet ama mektup başka bir boyuttu, bizim için geçtiğimiz günlerde bir öğrencimle sohbet ederken, bana küçükken amcama mektup yazmıştım, çok sevinmişti bana cevap bile yazmıştı, dediğinde ki gözlerinde görmüş olduğum mutluluğu asla unutmayacağım.

Amcasından gelen mektup, elini aldığında ki ilk mutluluğundan bahsetti bana. Hâla ara ara mektubu açar okurmuş. Bana bunları anlatırken ki mutluluğunu görseniz, inanamazsınız. Hâla yüzünde tebessüm bırakan bu harika mektup, ona bir anı olarak kalmış aslında. Zaman kaybımı dersiniz, ne dersiniz bilemiyorum ama sevdiklerim bize mektup yazmak onları sevdiğimizi söylemek ve bunu mektupla dile getirmek mazide kalsın istemiyoruz ya da istemiyorum demem daha doğru olur.

Malum yeni yılda yaklaşırken sevdiğimiz insanlara yeni yeni kartları gönderebiliriz. Yüzlerinde küçük bir tebessüm bırakıp, onunla hep ümidiyle yaşasın mektup yazmak ve mektup almak.

YORUM EKLE
YORUMLAR
GÜNER UÇAR
GÜNER UÇAR - 10 ay Önce

Bu güzel yazısıyla canım hocama çok teşekkür ederim sayenizde mektup yazmayı çok özlediğimi fark ettim iyi ki varsınız hocam

Fatih Karadeniz
Fatih Karadeniz - 10 ay Önce

Emeğinize sağlık hocam..teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin bir mektubun verdiği samimiyeti ve özlemi mesajlarda ve maillerde bulamayacağiz...