Rüyalardaki “kent belleği Merkezi” gerçeğe dönüşüyor

Bir kentin tanıtımına katkı sağlayacak ilgi odakları olması gerekir diye  başlamıştım söze. Ne zaman? 07.Mayıs.2019  da

Yazımızın başlığı : “Kent Merkezi Belleği ve Vali Taşbilek” idi.


“Demokrat Gümüşhane Gazetesi’nin anılan gündeki sayısında yer alan bu yazımın can alıcı bölümünde şu görüşlere yer vermiştim.:

….  “Sayın Taşbilek, yapılabilirliği olmayan  projeler yerine farkındalık yaratacak yeni projelerin peşinde. .. Özellikle Şehrin Güneye açılan penceresi konumundaki Süleymaniye Mahallesi için  planlanan  yatırımlar son derece heyecan verici. Kış sporları ve kayak merkezi için müellif ciddi bir firma ıle anlaşma sağlanmış durumda.  Ayni yerde harabe durumdaki Rum u okulunu restore ederek yazımızın başlığından da anlaşılacağı üzere” Kent Belleği Merkezi” olarak projelendirilmiş durumda..  Kent Belleği yada Hafızası ne anlama geliyor..  Yukarıda değinmiştim .Valilerimizin  bazı deyimleri ile kültürümüze katkı sağladıklarını.. İşte bunlardan biriside şu anki Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek..  Literatürde önceden yer almış olsa da ,Vali Taşbilek ‘ten İl kez Duyduğum, Kent Belleği Merkezi” deyimi üzerinde biraz kafa  yordum  Öy le ya !..Bir kentin hafızası o kent için olmazsa olmazıdır. Tıpkı insanlarda olduğü gibi. Bir Vali ‘den böyle önemli bir deyimi ilk kez duymuş olmam bana,” Valimiz Taşbilek ‘le ne kadar övünsek yine azdır ”çağrışımını  yaptırdı.”

O günkü söyleşimizde hayal edilen bu proje için Sayın Vali Taşbilek Ya kısmet demişti. İyi niyetle yola çıkan ve sıtkı gönül ile  işe sarılanların her zaman yardımcısıdır Hazreti Allah.

İçimdeki duygular bu mega projenin gerçekleşeceği noktasında idi. Ve nitekim öylede oldu.. Bu gün gelinen noktada hayal edilen “Kent Belleği projesi” nin hayata geçirilmesini görmek gerçekten mutluluk verici. Süleymaniye mahallesinde,”  Sarı Okul” diye tanıtılan mekan aslında bir kollej binası idi. Restorasyonu önemli bir mekan için dizayın ediliyor. Bitirilmesi çokta zaman almayacak. Açılışı da  yine Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’e nasip olur ve  hizmete sokulur diye düşünmekteyim.. 

İçinde kafeteryası, söyleşi salonları ,dinlenme mekanları ve  kütüphanesi ile tam bir sosyal alan  olarak hizmet verecek olan Merkez, Süleymaniye mahallesinin İlgi odağı olacağına önemli ölçüde katkı sağlayacağı daha şimdiden söylenmeye başladı bile.

Belleklerde yer edecek olan  böyle bir hizmetin, bir mülki İdare amiri olarak,Valimiz  sayın Kamuran Taşbilek’ in , “ Unutulmayan Valiler” listesine  adının yazılmasına vesile olacağına  inanıyor, bu duygularla Kendisini  yürekten kutluyorum.. 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık
yusuf sadık - 3 yıl Önce

Şehrimiz marka değerlere sahip olmLI ve 50bin nüfusun 25 bini genç yani, öğrenci olan yurttaşlarımızın ihtiyacına cevap vermeli. bunu da sarı çizmeli mehmet ağadan değil başta yerel yönetimlerden ve tabi genel idareden bekleme hekkımız vardır.

BAKİ TURAN TUNCEL
BAKİ TURAN TUNCEL - 3 yıl Önce

Sayın Valimizi kutluyorum.Ayrıca Sayın hocam sizin gayretlerinizlede dede ocağı doğum yerim olan Süleymaniye Mahallesinde özlenen eserlerin hayata geçirilmesi mutluluk verici.

kenan okumuş süleymaniye
kenan okumuş süleymaniye - 3 yıl Önce

GÜZEL HOCAM BİR ŞEHİRLİ OLARAK YAZININA GÖNÜLDEN KATILIYOR HÜRMET EDERİM