Ara
Gümüşhane
Parçalı az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5407 %0.13
45,3948 %-0.14
4.309,69 % 0,20
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Çimen'den Doktor Teşekkürü

Çimen'den Doktor Teşekkürü

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Sağlık Bakanlığı tarafından atamaları yapılan yeni doktorlarla birlikte sağlık alanında şehrin ihtiyaçlarının büyük oranda giderildiğini belirterek, ”Gümüşhane insanını sağlıkta çevre illerine bağımlılıktan kurtarmak adına her ne gerekiyorsa onu yerine getirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz.” dedi.

1873
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Sağlık Bakanlığı tarafından atamaları yapılan yeni doktorlarla birlikte sağlık alanında şehrin ihtiyaçlarının büyük oranda giderildiğini belirterek, ”Gümüşhane insanını sağlıkta çevre illerine bağımlılıktan kurtarmak adına her ne gerekiyorsa onu yerine getirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Çimen, Ramazan ayı içerisinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu şehirde ağırladıklarını anımsatarak, AK Parti İl Başkanlığı olarak bakandan başta bölge onkoloji hastanesi olmak üzere bir dizi talepte bulunduklarını ifade etti.

Gümüşhane Devlet Hastanesi başta olmak üzere, ilçe hastanelerinde eksikliği bulunan uzman ve pratisyen hekim açığı için başta sağlık bakanı olmak üzere tüm yetkililere, il milletvekilleri ile yoğun bir taleplerinin olduğunu ifade eden Başkan Çimen, Ağustos ayı itibari ile mecburi hizmet kapsamında tayinleri yapılan hekimler içerisinde Gümüşhane’nin nüfusa oranla en fazla doktoru bünyesine almayı başardığını söyledi.

Yeni doktor atamaları ile Gümüşhane’de eksikliği çekilen branş hekim eksikliğinin çok büyük oranda kapatıldığını kaydeden Çimen, “Nöroloji, Çocuk Hastalıkları, Radyoloji, Kulak Burun Boğaz, Enfeksiyon Hastalıkları, Cildiye ve Fizik Tedavi başta olmak üzere Gümüşhane Merkez ile ilçelerimizde eksikliği bulunan 8’i uzman, 9’u pratisyen olmak üzere 17 yeni doktorumuzun Gümüşhane’ye atamaları gerçekleştirilmiştir. Diğer yandan, Gümüşhane İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezimiz içinde ayrıca 8 doktorumuzun atamaları da gerçekleştirilmiştir. Bu atamalarla birlikte ilimizde eksikliği çekilmekte olan tün branşlarla ilgili taleplerimiz gerçekleştirilmiş hatta bu anlamda bazı branşlarda bu sayıyı ikiye çıkarmayı dahi planlıyor hale geliyoruz. Gümüşhane, sağlık alanında son yıllarda çok ciddi bir ivme yakalamıştır. Hedefimiz her alanda hizmet vererek, çevre illere gerçekleştirilen sevk sayısını çok düşük rakamlara indirerek, Gümüşhane insanını çağdaş tüm imkan ve olanaklardan yararlanabilecek hale getirmek. Bu kapsamda milletvekillerimizle birlikte koordineli bir şekilde sürdürdüğümüz çalışmalar doğrultusunda Gümüşhane’yi önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde en azından bir iki branşta bölgesel hizmet veren sağlık üssü haline getirmek. Bu kapsamdaki çalışmalarımız çerçevesinde Ramazan Ayı’nda ilimizi ziyaret eden Sağlık ve Milli Savunma Bakanlarımıza, çağımızın hastalıklarından kanser hastalarına hizmet verecek olan ‘Bölge Onkoloji Hastanesi’ talebimizi ilettik. Gelinen süreçte her iki bakanımızdan da önemli sinyaller aldık. Bu vesile ile bir hususu burada ifade etmeden geçmek istemiyorum. Bizim Bölge Onkoloji Hastanesi talebimiz şehirde bazılarını ciddi anlamda tedirgin etmiş olmalı ki, mesnetsiz bir takım ifadelere sığınılarak bazı açıklamalarda bulunulmuş ve bazı basın yayın organları da bu tuzaklara düşerek, gerçek dışı yayınlar yapabilmiştir. Fakat bizim amacımız üzüm yemektir; bağcıyı dövmek değil. Gümüşhane insanının refah ve huzuruna ne oranda katkı sunabilirsek biz kendimizi o nispette bahtiyar hissederiz. Sonuç olarak kötü söz muhakkak ki sahibine aittir. ” diye konuştu.

Gümüşhane olarak taleplerine büyük bir teveccühle olumlu yaklaşarak, gerekeni fazlasıyla yerine getiren başta Sağlık Bakanımız Sn. Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere tüm bakanlık yetkilileri ile Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün'e yoğun gayretlerinden ötürü şükranlarını sunan Başkan Çimen, çalışmalarının esasını ‘İnsana Hizmet Et Ki, Devlet Yaşasın’ felsefesiyle sürdürdüklerini sözlerine ekledi. 
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
recaptcha.image_alt
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *