Ağaç ve Ateş hapis kararına tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç ve İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, yayımladıkları mesajlarla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası kararına tepki gösterdi.

Ağaç ve Ateş hapis kararına tepki gösterdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesinin ardından CHP ve İYİ Parti İl Başkanları açıklama yaparak kararı kınadı.

CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, “AKP hükümeti tek adam rejimini yine hukuku kullanarak göstermiştir. Halkın seçtiği İBB başkanımız sayın İmamoğlu’nu seçimle yenemeyince bu şekilde bir intikam alma yoluna girmişlerdir. Yargıladıkları sayın İmamoğlu değil 16 milyon İstanbullunun iradesi olmuştur. İmamoğlu yalnız değildir. Sayın başkanımızın yanındayız, adaletin elbet tecelli edeceğini bilmekteyiz, halkımız da Sayın İmamoğlu’nun yanında olduğunu tek adama göstermiştir” dedi.

-Ateş’ten İmamoğlu’na destek

İmamoğlu’na destek açıklaması yapan İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş ise “Demokrasi ile bağdaşmayan olayları ne yazık ki hep birlikte yaşıyoruz. Düşünce özgürlüğünün lafta kaldığı ülkemizde İstanbul BB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar hukukun üstünlüğüne inanan bizleri derinden üzmüştür. Kanunlara olan saygımızla hareket edeceğiz ve İmamoğlu’nun yanında olacağız. Unutulmaması gerekir ki Sayın Cumhurbaşkanı da geçmişte okuduğu bir şiir yüzünden hapis yatmıştı. Düşünce özgürlüğünü ülkemizde hakim kılmamızın zamanı gelmiştir. Ayrıca halkın iradesine de saygı duyulmalıdır. Seçilmiş bir kişi söylemleri nedeniyle bu şekilde cezalandırılmaması gerekiyor. Halkın seçtiği belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız. Sonuna kadar yanındayız, sonuna kadar hukuk, sonuna kadar adalet, sonuna kadar mücadele. Az kaldı korkunun ecele faydası yok” ifadelerini kullandı.

Dava süreci nasıldı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 30 Ekim 2019'da Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde yaptığı konuşmanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 4 Kasım 2019'da İmamoğlu’nu kastederek “Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Bu iş bu kadar bedava değil” ifadelerini kullanmış, İmamoğlu da aynı gün İstanbul'da gazetecilere yaptığı açıklama sırasında Soylu’nun bu sözlerinin hatırlatılması üzerine, “31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa'da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan biten şeylere baktığımızda, tam da 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın” demişti. 

İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle YSK tarafından suç duyurusunda bulunmasının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alanen hakaret’ suçundan soruşturma başlatılmış, iddianame 28 Mayıs 2021’de Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesin tarafından kabul edilmişti. 

Dün kararını açıklayan mahkeme İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak içeren Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 53. maddesinde belirtilen belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına karar verdi. 

İmamoğlu’na yönelik açıklanan kararın kesinleşmesi için istinaf mahkemesi ve Yargıtay süreçlerinin de tamamlanması gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2022, 13:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
MUSTAFA ÖZDEMİR.
MUSTAFA ÖZDEMİR. - 2 yıl Önce

Kaldıralım şu yargıyı bitsin.Herkes canı ne istiyorsa yapsın ve yanına kar kalsın!
Yargının kararlarını yargılayana ne diyelim o zaman.Hadi oradan! Başka laf kalmadı.

SIRADAKİ HABER