Çakır: Bu krizin temel sebebi kötü yönetimdir

DEVA Partisi Gümüşhane İl Başkanı Hamza Çakır, "İktidar ve ortakları, batırdıkları ekonominin toplum üzerindeki yıkıcı etkisini 'dünyada kriz var' yalanının arkasına saklanarak mı ortadan kaldıracaklar?" dedi.

Çakır: Bu krizin temel sebebi kötü yönetimdir

İktidarın ortaklarıyla birlikte ülkeyi yönetmek yerine algıyı yönetmeye odaklandığını dile getiren Çakır, "Zaman zaman ilimizde de birtakım siyasilerin partili medyanın sıkça dillendirdiği 'tüm dünyada kriz var' propagandasına eşlik ettiğine tanık oluyoruz. Elbette ki bu temelsiz propaganda milletimizin ferasetinde yok olmaya mahkumdur. Ancak bundan daha vahimi, kendilerini çözümün adresi olarak takdim edenlerin içerisine düştüğü çaresizliktir. Gelin dünyadaki rakamlara birlikte bakalım; bugün Avrupa'da enflasyon ortalama yüzde 5 civarında. Kenya’da yüzde 5, Uganda'da yüzde 3, Japonya'da ise yüzde 1 civarında seyreden enflasyon oranları var. Savaşın ve yangının ortasındaki Ukrayna'da enflasyon yüzde 13, ambargoya tâbi tutulan Rusya'da ise bu rakam yüzde 17 civarında. Ülkemizde ise TÜİK rakamlarına göre yüzde 70 olan enflasyon bağımsız kuruluşlara göre yüzde 150, halkın hissettiği oran ise bunun birkaç kat daha fazlası. Arjantin ile birlikte enflasyonda dünya şampiyonu olduk. Kendilerini kabahatten muaf tutanlara hatırlatmak isteriz ki; bu ev yapımı, Beştepe merkezli, yerli ve milli bir krizdir ve bu krizin temel sebebi kötü yönetimdir" diye konuştu. 

Artık iktidar ve ortaklarının millete umut vermediğini anımsatan Çakır, “Esas cevabı saklanan soru şudur: 15 yıl boyunca iyi giden ekonomik parametreler ne oldu da şimdi tersine döndü? İktidar ’İstikrar sürsün Türkiye büyüsün' söylemini terk ederek neden ’Dünyada kriz var' propagandasına sarıldı? Çünkü istikrarın olduğu yıllarda ekonominin başında genel başkanımız Sayın Ali Babacan vardı, şimdi yok. Kendinde keramet görenler, bu gerçeği halktan saklamak için envai çeşit propaganda yöntemi geliştiriyorlar. Bu yöntemle gerçekleri milletimizin dikkatinden kaçıracaklarını zannediyorlar. Halkımıza umut vadeden hiçbir projeleri yok. İktidar ve ortakları artık gelecek vadetmiyor. Umudun, istikrarın, güvenin ve başarının tek adresi DEVA Partisi'dir. Çünkü DEVA Partisi hiçbir mazeretin arkasına saklanmadan iktidar için hazırlıklarını yapıyor, eylem planlarını bütçeleriyle birlikte açıklıyor. 2001 ve 2008 krizlerinden ülkemizi bolluk ve refah ortamına ulaştıran kriz çözme tecrübesine sahip bir genel başkanımız var. Sayın genel başkanımız 6 ayda kriz iklimini ortadan kaldıracaklarını, 2 yılda da enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara indireceklerini açıkça beyan etmiştir. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır" açıklamasında bulundu.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa ÖZDEMİR
Mustafa ÖZDEMİR - 2 yıl Önce

Yerden göğe küp dizseler.
Altından bir küp çekseler,
Seyreylesen gümbürtüyü.

SIRADAKİ HABER