Demir: Vatandaş hizmet bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Özgür Deniz Demir, mevcut Belediye Başkanı Vedat S. Başer ile önceki dönem Belediye Başkanı Ercan Çimen arasında devam eden borç tartışmasına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Demir, Gümüşhane kamuoyunu günlerdir meşgul eden bu tartışmanın hala bir sonuca ulaşmamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Her iki tarafın da birbirleri hakkında söylediklerini büyük bir utançla takip ediyoruz” dedi.

Demir: Vatandaş hizmet bekliyor

Cumhur İttifakı'nın iki ortağı olan belediye başkanları arasında yaşanan bu tartışmanın, Gümüşhane için büyük bir kayıp olduğunu belirtip “Eğer söylenenler doğruysa, memleketimizin büyük bir kayıp yaşadığını ve yeni dönemde hiçbir ilerleme kaydedemeyeceğini anlıyoruz” ifadelerini kullanan Demir, belediye yönetimindeki bu çatışmaların şehre zarar verdiğini ve vatandaşların beklentilerinin karşılanmadığını vurguladı.

“Vatandaşların Beklentileri Karşılanmıyor”

Demir, vatandaşların hizmet beklediğini ve seçimlerin üzerinden üç ay geçmesine rağmen belediyenin hiçbir somut adım atmadığını belirterek, “Vatandaşlarımız hizmet beklerken, bir de ikili bir kısır döngü içerisinde kalmaya devam ediyor. Emeklilerimizin maaşlarının artık yetmediği, gençlerimizin gelecek kaygısı içerisinde işsizlikle boğuştuğu, esnafın her geçen gün daha da kan kaybettiği, yoksulluğun her geçen gün daha fazla hissedildiği bu dönemde vatandaşlarımız için verilen sözler karşılıksız kalmaktadır. Fatura yine halka kesilmektedir" dedi.

“Belediyelerin Görevi Halkına Hizmet Etmektir”

Belediyelerin kimsenin kişisel iş yeri olmadığını belirten Demir, yetkilileri sorun üretmeyi bırakıp hizmet yapmaya ve hemşehrilerinin sorunları ile ilgilenmeye davet edip belediyelerin temel görevinin halka hizmet etmek olduğunu hatırlatarak, “Belediyeler kimsenin iş yeri değildir. Vatandaş bir an önce hizmet beklemektedir. Yetkilileri sorun üretmeyi bir kenara bırakarak, hizmet yapmaya, hemşehrilerimizin sorunları ile ilgilenmeye davet ediyoruz. Vatandaşlarımız şunu bilsin ki, seçimlerden önce verilen her vaadin takipçisi olacağız ve verilen sözlerin yerine getirilmesi için üzerimize düşen ne ise yapacağız” diye konuştu.

“Şehir İçin Acil Çözüm Bekleyen Sorunlar”

Başkan Demir ayrıca Gümüşhane’de yaşanan ekonomik sıkıntılara da dikkat çekerek emeklilerin maaşlarının yetmediği, gençlerin işsizlikle mücadele ettiği ve esnafın her geçen gün daha da zorlandığı bir dönemde belediye başkanları arasındaki bu tartışmaların şehrin sorunlarını daha da derinleştirdiğini belirterek, “Yoksulluğun her geçen gün daha fazla hissedildiği bu dönemde, vatandaşlarımız için verilen sözler karşılıksız kalmaktadır. Fatura yine halka kesilmektedir” ifadelerini kullandı.
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER