'Konuşmalarla, Hayhuylarla Zaman Kaybetmeyelim'

Son günlerde siyasi çalkantılarla, karşılıklı ithamlarla boğuşan Gümüşhane siyasi gündemine, Saadet Partisinden (SP) uyarı geldi.

'Konuşmalarla, Hayhuylarla Zaman Kaybetmeyelim'
Son günlerde siyasi çalkantılarla, karşılıklı ithamlarla boğuşan Gümüşhane siyasi gündemine, Saadet Partisinden (SP) uyarı geldi.

SP İl Başkanı Avukat Akın Demir, Gümüşhane’de iyi şeylerin olmasını beklerken her geçen gün şehre olan umut ve beklentilerini yitirdiklerini söyledi.

Şehrin kıt olan imkanlarının en randımanlı bir şekilde kullanarak şehrin kalkınmasına ve büyümesine seferber edilmesi gerekirken, var olan enerjinin de ‘sufli’ yerlerde kaybolduğunu ifade eden Demir, “Yıllardır Süleymaniye Kayak alanı ve projesi kulaklarımızı tırmalarken daha kolay yapılabilecek ve şehrin hem güzelleşmesine hem de kalkınmasına zemin olacak projeleri görmezden geliyoruz. Mesela hala; Topsaha ve Pazar Meydanı yani eski İmam Hatip Lisesinin alanı belirsizliğini ve pejmürdeliğini koruyor.  İnönü Mahallesinde Transit Yol üzerinde ki heyelan eden alan sanki bu şehir terk edilmiş gibi bir görüntü ortaya çıkarıyor. Süleymaniye Mahallesine çıkan yol ve yolun kenarına dökülen hafriyatlar hala ilkelliğini muhafaza ediyor. Yıllardır konuşulmasına yazılıp çizilmesine rağmen MTA Bölge Müdürlüğünü şehrimize kazandıramadık.” dedi.

“Şimdi gelin bu şehre sahip çıkalım ve zamanımızı ve enerjimizi hay huylarla-kahvaltı ve yemek masalarında zayi etmeyelim” çağrısında bulunan Demir, “Öncelikle Pazar Meydanına yani eski İmam Hatip’in yeri olarak bildiğimiz alana Gümüşhane ye yakışır bir şekilde Gümüşhane’mizin yetiştirmiş olduğu değerli ve müstesna Adalet Bakanı Sayın Oltan Sungurlu adı ile Adalet Sarayı inşa edelim. Böylece Gümüşhane’nin yetiştirmiş olduğu değerli devlet adamının ismi yaşacak ve de Gümüşhane Adliyesinin var olan mekân sıkıntısına çözüm üretilmiş olacaktır.

Topsaha olarak halk arasında bilinen eski Atatürk Stadyumuna bu şehrin estetiğine uygun bir şekilde Vilayet Binası ve kompleksi inşa ederek şehrin güzelleşmesine, ekonomik canlılığına katkı sağlayacağımız gibi aynı zamanda bugün işlevini tamamlamış olan Vilayet Binasını da farklı projelerde kullanma olanağı yakalamış oluruz.

Maden Şehri olan ilimize ekonomik canlılık katacak ve şehrimizin kalkınmasının yolunu açacak olan MTA Bölge Müdürlüğü Gümüşhane’ye taşımalı ve Gümüşhane Üniversitesinde Maden Mühendisliği Bölümü açılmalıdır. Böylece şehrimiz de maden sektörünü çevre ve insan sağlığı ile duyarlı ve verimli kalkınmanın örneği kılabiliriz.

Turizmden bahsedilen şehrimizde hangi alt yapı hazırlığı yapıldığı ve sorulmadan sorgulanmadan ve bu şehre biçilen sosyo ekonomik model enine boyuna tartışılmadan deli gömleği giydirilmeye çalışır gibi model biçilmesi bu şehre ve bu şehrin insanına hakarettir. 

Mevcut durum tespiti ile var olan değerlerin korunması ve bunlara ulaşımın yolu dikkate alınmadan atılan her adım bizi uçuruma götürecektir. Bizler bu şehir için elimizi taşın altına koyduk. Ezilse de çekmemeye niyetle dik. Ama artık sadece elimiz değil yüreğimizde acımaya başladı. Sesimizi inşallah birileri duyar.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2012, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER